Косорова избачена из ХДЗ-а

Суд части опозиционе Хрватске демократске заједнице једногласно је избацио бившу премијерку и председницу те странке Јадранку Косор из чланства те партије, јавио је хрватски портал Индекс. Косорова, која је присуствовала суђењу, затражила је обуставу дисциплинског поступка и као разлог за то навела низ приговора. Између осталог, Косорова је, на основу важећих хрватских закона и страначких […]

петак, 1 марта, 2013 / 13:20

Суд части опозиционе Хрватске демократске заједнице једногласно је избацио бившу премијерку и председницу те странке Јадранку Косор из чланства те партије, јавио је хрватски портал Индекс.

Косорова, која је присуствовала суђењу, затражила је обуставу дисциплинског поступка и као разлог за то навела низ приговора.

Између осталог, Косорова је, на основу важећих хрватских закона и страначких аката, затажила да расправа буде јавна.

Након што је изнијела све примједбе она је напустила расправу, а новинарима је рекла да је Суд без икаквих консултација одбио њене приговоре.

Суд части је засједао на захтјев загребачког одбора ХДЗ-а, а због, како се тврди, пречестих наступа Косорове која је у јавности вријеђала странку и тиме јој нанијела велику штету.