Кошарац увео Машовића у ОСБиХ, а другима приговара

Посланик у ПС ПД БиХ и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац је, док је предсједавао Домом народа Парламентарне скупштине БиХ потписао документ којим се Сенад Машовић уводи у ланац командовања у ОС БиХ!

уторак, 20 фебруара, 2018 / 23:30

У документу који је редакција б1инфо портала добила на увид види се како је на сједници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, одржаној 16.децембра 2013. године, донесена Одлука о потврђивању Одлуке Предсједништва БиХ о постављењу професионалних војних особа на формацијска мјеста у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

Одлуку је, као предсједавајући Дома народа, потписао управо Сташа Кошарац и тим чином увео генерала Сенада Машовића у ланац командовања у ОС БиХ.

Умјешаност функционера СНСД-а у именовање ратног официрског кадра 7. муслиманске бригаде тзв. Армије БиХ ту не престаје, будући да је познато да је члан Предсједништва БиХ из реда српског народа у то вријеме је био Небојша Радмановић.

Имајући ово у виду јасно је да је Кошарац кроз функцију у Дому народа ПСБиХ потврдио Одлуку коју је потписао Радмановић, члан Предсједништва БиХ. Према процедурама, Одлуке Предсједништва БиХ потврђују оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

Сташа Кошарац је проблематизовао именовање Машовића 17.2. је када је оцијенио да ће предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић "морати јавности да објашњава како је његов кандидат (Младен Иванић) истрговао позицију амбасадора у Љубљани за именовање ратног официра 7. муслиманске бригаде, (генерал Сенад Машовић, оп.а) у чијем се саставу борио злогласни одред ‘Ел муџахид’, на чело Оружаних снага БиХ".

Портал Б1инфо, истражујући ово питање, дошао је до податка да је Одлуком о постављењу професионалних војних особа на формацијска мјеста у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ од 5. новембра 2013. Предсједништво БиХ именовало бригадног генерала Сенада Машовића на дужност замјеника начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ за ресурсе.2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор