Кошарац: Правосуђе у БиХ оптерећено притисцима из Сарајева

Шеф Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац сматра да правосуђе у БиХ ради под снажним утицајем сарајевских политичких кругова, али и појединаца из међународне заједнице, све у циљу да се прикрије и минимизира страдање Срба у протеклом рату у БиХ. Према његовим ријечима, у прилог овим тврдњама говори и чињеница да […]

среда, 31 августа, 2011 / 12:33

Шеф Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац сматра да правосуђе у БиХ ради под снажним утицајем сарајевских политичких кругова, али и појединаца из међународне заједнице, све у циљу да се прикрије и минимизира страдање Срба у протеклом рату у БиХ.

Према његовим ријечима, у прилог овим тврдњама говори и чињеница да масовна гробница на Озрену са тијелима страдалих Срба још није ексхумирана, иако је лоцирана још у мају прошле године.

Кошарац је позвао Тужилаштво БиХ да престане са "праксом додворавања Бошњацима и њиховим представницима у Институту за нестале БиХ, јер је постало неподношљиво слушати несувисла објашњења и оправдања о томе ко је надлежан, а ко није, да се тијела страдалих ексхумирају, идентификују и предају породицама да их достојанствено сахране".

"Нијеми посматрач овог циркуса је Високи судски и тужилачки савјет БиХ који, очигледно, нема намјеру нешто да предузме и распетља гордијев чвор из страха да се не замјери наредбодавцима из међународне заједнице, који у спрези са Бошњацима у Сарајеву раде све да страдање Срба у БиХ остане неиспричана прича", рекао је Кошарац Срни.

Он је подсјетио да су муџахедини на Озрену током протеклог рата починили стравичне злочине над заробљеним српским борцима и цивилима, а да су то учинили под ратном заставом такозване Армије БиХ, што је сиугрно један од разлога што се толико одуговлачи са овом ексхумацијом.

"Одред `Ел муџахедин` је од августа 1993. године и званично постао саставни дио бошњачке Армије БиХ, и то одлуком коју је потписао тадашњи командант Главног штаба Армије БиХ Расим Делић. Уосталом, у довођењу исламских ратника у БиХ велике заслуге припадају бошњачком лидеру Алији Изетбеговићу, бившем члану Предсједништва БиХ Харису Силајџићу, али и бројним другим високим бошњачким функционерима, који данас заговарају суживот у БиХ", истакао је Кошарац.

Због тога, како је рекао, никоме у Сарајеву није у интересу да се гробница на Озрену ексхумира, као ни да се коначно утврди ко је одговоран што је са 11 локација на овом подручју измјештено 140 тијела.Оставите одговор