Кошарац и мигранти као предизборна тема: Да нема нас Мектић би их насељавао у Српској

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац позвао је предсједника СДС-а Вукоту Говедарицу да престане да минимализује и релативизује опасност коју по Републику Српску и цијелу БиХ носи актуелна мигрантска криза.

уторак, 31 јула, 2018 / 12:50

"Говедарица нема појма о чему говори када каже да ситуација у вези с мигрантима није алармантна! Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске свакога дана на територији Српске ухвате и Граничној полицији БиХ или Служби за странце предају између педесет и стотину нових миграната без икаквих идентификационих докумената. Ако то није алармантан податак, онда Говедарица и сви други који мисле као он имају озбиљан проблем са чињеницама и реалношћу", оцијенио је Кошарац у изјави за Срну.

Коментаришући изјаву Говедарице да ситуација у вези с мигрантима није алармантна, али да институције Републике Српске, Федерације БиХ и БиХ морају бити спремне уколико би се за два или три мјесеца стање промијенило, Кошарац је рекао да Говедарица невјешто покушава да одбрани шефа свог изборног штаба и министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића, чију су смјену затражили клубови посланика СНСД-а и ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ.

"Мектић треба да буде смијењен јер је најодговорнији за ескалацију мигрантске кризе у БиХ! Мектић је игнорисао стална упозорења институција Републике Српске да ће се БиХ у овој години суочити са хиљадама миграната из најризичнијих земаља исламског свијета, због чега су институције надлежне да спријече илегални улазак миграната ову ситуацију дочекале потпуно неспремне. Умјесто да координише рад свих полицијских агенција у БиХ с циљем затварања границе и спречавања улазака миграната, што јесте његова обавеза и његова надлежност, Мектић је своју позицију злоупотребљавао како би нападао институције Републике Српске", упозорио је Кошарац.

Он је додао да очекује да се захтјев клубова посланика СНСД-а и ДНС-а нађе на првој наредној сједници Представничког дома парламента БиХ јер су за то испуњени сви пословнички услови.

"Заједничке институције треба да се озбиљно суоче са узроцима и посљедицама растуће мигрантске кризе, а то неће моћи све док Драган Мектић води Министарство безбједности у Савјету министара. Тај неозбиљни и неспособни министар слуша само представнике међународних организација и функционере СДА, којима је у интересу да ова земља постане резерват за мигранте из исламских земаља", нагласио је Кошарац.

Он је поручио Говедарици да је од ријечи до ријечи поновио ставове које о мигрантској кризи износе Денис Звиздић и други функционери СДА.

"Говедарица нема појма о чињеници да су институције Републике Српске једине које су биле спремне за мигрантску кризу и које су врло јасно и гласно рекле да мигранте неће смјештати на својој територији. Да није било тога, данас би Мектић, по инструкцијама Дениса Звиздића и Бакира Изетбеговића градио мигрантске центре у Бањалуци, Требињу или Калиновику", закључио је Кошарац.10 КОМЕНТАРА

  1. Za uspjeh u politici dovoljno je da budes bahat i samouvjeren u svom neznanju. Kome samo jednom prodje kroz glavu misao: „Sada znam da nista ne znam“ neka bjezi od politike (politike na nas nacin). Uceni i moralni ljudi nisu sigurni u svoje znanje i moralne strukture, stalno ih preispituju, nadogradjuju, zato i ne mogu uspjeti u politici. Zato njihovi antipodi vema dobro „plivaju“. Moglo bi se reci da je uspjeh u politici obrnuto proporcionalan nivou znanja i moralnih kapaciteta jedinke, sto je nivo nizi uspjeh je veci.

  2. Koko – Šarac nije nista bolji od Mektica. Nepismenost Mektica je najbolja odlika njegovog karaktera. Kad samo pomislim kako je Kosarac jednom od novinara RTRS nudio 50 KM da ismijavaju Aleksandru Pandurevic. Pandurevicka bi i Mekticu i Koko – Šarcu mogla biti primjer postenja. Meketic se samo bori za svoje ministarsko mjesto a ni jedno od obecanja nije ostvario. najavljivao je mnoga hapsenja, sto je godilo Bakiru Izetbegovicu, ali ni jedno nije realizovano. Koko – Šarac ne izlazi iz Dodikove zadnjice. A gdje se Mektic mogao nauciti pismenosti i opstoj kulturi? Slagao je da je u Zagrebu prije rata zavrsio neku visu skolu, sto nije sigurno.

 1. Данас је један мигрант проблем као њих стотину прије.

  Прије двије-три године мигранти су бјежали од ИСИЛ-а, а данас су међу мигрантима исиловци који се повлаче са ратних попришта на којима су доживјели пораз.

  То је најбитнија разлика, а будале из СДС-а о тиме и не размишљају.

  1. А Ронхил Кајо,Шпирић, Шкрбић…и мали Игор, не могу заспати колико су забринути за српски род и угроженост од миграната…па су зато на вријеме себи и својима обезбедили одступницу у Бечу, БГ, Монаку, Љубљани Москви….некој АББА лиги(money, money,money)

 2. https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministarstvo-sigurnosti-bih-trazi-vjestacenje-navodne-droge-u-te-gacko/180801073

  “Pozivaju nadležno tužilaštvo u Trebinju da pronađenu sumnjivu materiju dostave na vještačenje Centru za forenzička ispitivanja i vještačenja Federalne uprave policije, koji su pružali podršku u cjelokupnom procesu, kako bi utvrdili da li se radi u istoj supstanci i time otklonili svaku sumnju u porijeklo te materije.“

  Др Аган Мехтић тражи да Федерална управа полиције врши провјеру МУП-а РС.

  Генијалац…