Кориштење дронова на ораницама: Научни скуп о пољопривреди у Бијељини

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поздравио је учеснике семинара "Изазови пољопривредне производње у 2021. години" који је по девети пут организован на Пољопривредном факултету Универзитета Бијељина, истакавши да се Градска управа труди да пољопривредницима Семберије приближи сва технолошка и научна достигнућа у овој области.

среда, 10 марта, 2021 / 16:09

– Семберија посједује огромне производне потенцијале, а посредством градског Одјељења за пољопривреду и Аграрног фонда трудићемо се да оваквих семинара буде више и да пољопривредним произвођачима омогућимо што већу конкурентност на тржишту – навео је Петровић.

У оквиру семинара, који је подржан од стране пројекта Европске уније "Вирал", одржана су сљедећа предавања: Могућности интензивирања производње млијека у говедарству на подручју Семберије, Значај микроорганизама у пољопривредној производњи, Посебни системи гајења у циљу повећања одрживости ратарске производње, Примјена беспилотних летјелица у прецизној пољопривреди и редовној пољопривредној производњи.

Партнери у организовању семинара су Град Бијељина, Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, Комора инжењера пољопривреде Републике Српске и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.