Копања навија за БиХ, али за Независне она није "наша репрезентација"

Против Босне и Херцеговине највише раде они који се куну да јој желе најбоље. Највише зато јер не дозвољавају да се сагледа стварност и крене напријед, већ фабрикују лажну стварност, онакву какву би неко, а не каква јесте.

петак, 13 септембра, 2013 / 20:39

Пише Горан Драговић

Немали је број оних који су се угојили на парама из иностранства којима су плаћани ради само једне ствари: Да причају оно што странци воле чути. А странци и данас воле оно што воле и муслимани, причу о дивној земљи у којој ће све бити боље, само да нестане национализма.

Како то изгледа данас говори примјер главне медијске полуге Милорада Додика (сада мало посвађани) како се улагује федералном јавном мнијењу, причом коју би вољели да чују након великог успијеха БХ ногометаша:

Жељко Копања, власник "Независних новина" и "Гласа Српске" и један од људи који креира јавно мнијење у Босни и Херцеговини рекао је за агенцију Анадолија како су се синоћ и у Бањој Луци радовали успјеху фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине.

"Све више Бањалучана навија за Босну и Херцеговину. Навијам и ја, и сви моји. Моја 12-годишња кћерка Исидора била је у Јесеницама и навијала за кошаркашку репрезентацију БиХ на Еуробаскету", истакао је Копања.

Спорт, рекао је, поготово фудбал и успјеси репрезентације итекако могу утјецати на процесе интеграције државе.

"Мијења се сам амбијент, атмосфера у држави. Успјеси спортиста враћају наду људима у бољи живот. Да не говоримо о томе колико скаче цијена бх. фудбалера, и тако даље… Боље је да се бавимо лијепим стварима и причамо о њима. Заједно можемо пуно тога направити у БиХ, за БиХ, али и за своје народе", истакао је Копања.

Све више навијача је као и статистика којом нам се објашњава како живимо све боље и боље. Повећање од нуле до један може да се представи као стоодстотно побољшање. Но не бавимо се тиме. Осим што је ускомешао увијек крхку федералну јавност, која га је дочекала на нож коментарима "Ни неморате навијати за нас” "Идите у Србију”, Копања није постигао ништа (сем наравно личних препорука за разне финансијске пројекте).

Уколико Копања већ навија за БиХ, а амбијент се мијења, нека слободно у извјештајима са утакмица "најбоље фудбалске репрезентације БиХ” стави "наша репрезентација остварила важну побједу”. Не мора уопште у наслову, или чак на насловној страни. Не мора ни у Гласу Српске. Само у извјештају на спортским странама Независних.

Али то се неће десити, барем док то не постане исплативо. А лицемјерје ће се наставити.0 КОМЕНТАРА

  1. „Све више Бањалучана навија за Босну и Херцеговину. Навијам и ја, и сви моји. Моја 12-годишња кћерка Исидора била је у Јесеницама и навијала за кошаркашку репрезентацију БиХ на Еуробаскету“, истакао је Копања. 13.сеп 2013.

    „Milorad Dodik, predsjednik RS, čestitao je danas učenicama Isidori Kopanja i Sofiji Miljatović iz Banjaluke, pobjednicama konkursa Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za najbolju dječju priču o pravima djece u BiH.“ 10.сеп 2013.

    Е moj Mile, upadaš u zamku. Kopanja, Ameri… Da si me slušao gdje bi ti kraj bio. Jebla vas Zlajogluova Kompanjija i svi Amambi.