Копања: Додик показао демократски потенцијал

Република Српска је, из дуела предсједника Републике Српске Милорада Додика и лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића, изашла као јасна демократска, а не као геноцидна творевина, изјавио је власник бањалучких "Независних новина" Жељко Копања. Он је додао да је предсједник Српске у овом дуелу аргументима успио да се супротсави ставовима који су у Српској окарактерисани као антисрпски. […]

петак, 3 фебруара, 2012 / 08:49

Република Српска је, из дуела предсједника Републике Српске Милорада Додика и лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића, изашла као јасна демократска, а не као геноцидна творевина, изјавио је власник бањалучких "Независних новина" Жељко Копања.

Он је додао да је предсједник Српске у овом дуелу аргументима успио да се супротсави ставовима који су у Српској окарактерисани као антисрпски.

Копања је рекао да је поносан што је Додик предсједник који не бјежи од разговора, што иде тамо гдје треба да се објасне ствари и неће да одговара на оптужбе штурим саопштењима.

"Показао је чин храбрости као и демократски потенцијал. Показао је да треба разговарати и отишао је у Београд гдје ништа није могао добити, могао је изгубити", рекао је Копања синоћ за БН телевизију.

Послије оптужби лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића да је Република Српска "геноцидна творевина", у Београду је одржан ТВ дуел предсједника Српске Милорада Додика и Јовановића.0 КОМЕНТАРА

 1. „Показао је чин храбрости као и демократски потенцијал. Показао је да треба разговарати и отишао је у Београд гдје ништа није могао добити, могао је изгубити“, рекао је Копања синоћ за БН телевизију.

  O kojoj hrabrosti ti govoriš … pa nije išao u Teheran . A kuku nama ako je za duel sa Jovanovićem potrebna hrabrost. E sad još treba da mu uručimo orden za hrabrost.
  A u Beogradu i od Beograda je on mnogo dobio i dobija i sada , samo ne znam do kada će to trajati. Nadam se da neće dugo.

 2. Ау…мора бити да му је овај ал-копања савјетник, кад је онако испао попишан и недоречен пред једним чедом јовановићем…е јбт, а што ти ал-копања не кажеш да ли му треба хрбарост да оде у своју вилу у Београду?

  Који се олош код нас укопитио у државни систем, благи Боже!?x-(

 3. Јуче је водитељка сасвим случајно или намјерно, готово па изнудила признање да Копања управља са 49% РС, док је Миле Лављег Срца власник 51% од 100% Репулике Српске. Копања, Копања па ти јуче свима рече да Невена волиш више него Сашу,оба су твоји синови. Невен физички личи на тебе, лијеп је младић и тако, док је Саша како си ти рекао боем (знамо да си мислио будала) какав си и ти био до несреће. Саша је много екплозиван, али добродушан, Невена не знам довољно, чини ми се да је веома нетегнут и велики материјалиста. Када дјецу дјелиш јавно, шта би нама урадио и радиш??

 4. Е, када Жеља Кусур залијепи етикету демократије, онда јел’ нема ту шта да се расправља… Па њему на ноге долазе амер’ћки амбасадори, а Амер’ка је Ђуро ШТА?

  – НАјвећи „извозник“ демократ’је на свијету, а богами и шире…!:D

 5. Гледао сам синоћ „ПУЛС“ и мислим да је г-ђа Рађен-Тодорић у неколико наврата збунила г-дина Копању питањима, на која су одговори били неискрени и неистинити.

  Прво, већ раније је признао да је добио за оснивање НН 2,5 милиона долара, па је ишао на Молитвени доручак, па је добијао и касније доларе из САД, а опет тврди да није амерички човјек.

  Друго, новинарство је нула уколико постоји пристрасност. НН су основане како би се уништио СДС и довео МД на власт. Сјећам се вијести на Нес радију с краја 90-их, када је г-ђица Тепшић читала вијест: „Једино могуће рјешење за мјесто премијера Владе РС је Милорад Додик“.

  Треће, г-дин Копања тврди како нема утицај на Владу РС, а свима је јасно да је неколико министара директно одговорно њему, а не г-дину Додику, или (не дај Боже) премијеру Џомбићу.

  Г-дин Копања синоћ помену број запослених, а никад није рекао колико је њих пријављених и каква су примања запослених.
  НН и Глас би заједно имали мањи тираж од 1000 да нису у обавези да се на исте претплаћују јавне институције и приватне фирме које добијају послове од власти. И поред силних донација, једва опстају. Кад МД не буде више био Број 1, ове новине неће моћи опстати. Зашто г-дин Копања не примјени законе слободног тржишта у овом случају? Ако нема могућност да квалитетом подигне читаност, не треба ни да постоји. То је приватна фирма. Зашто би је грађани финансирали плаћањем пореза?

 6. Најјача патетика му је била када говори о риболову, као пензионерски дани и тако то. Мислим срање. Човјек је на најлон ухватио сома од 192 цм и 115 кг, а онда је ухватио и шаране и кленове, а видим да се као пензионер спрема на пецање младице. Драга екипо са Фронтала, дођите сваке вечери око 20 сати у кафе Ринг и уживајте у променади министара који долазе да љубе руку њему. Најчешће примјећени су онај министар што воли укидати школе у српским селима и онај што најуспјешније рјешава све криминалне афере у РС, а бога ми и шире.

 7. На страну данашњи статус Жељка Копање, у сваком случају мадијског магната из Републике Српске,који је знао да себи прибави речени статус. Ко је крив Моми Јоксимовићу или, рецимо, Тохољу што они нису знали да се промовишу на начин на који је успио Копања!? Наиме, начин на који су СДС-ови посленици седме силе перципирали ствари око себе и интерпретирали их, није ни могао довести ни до чега доли до Копањине појаве са Независним новинама. Тај лист је, објективно, прокрчио пут политичкој каријери Милорада Додика! Како би овај, иначе од посланичког потенцијала од два одборника доспио убрзано до броја који означава натполовичну већину у Народној скупштини Републике Српске! Уз то је Милорад Додик помно учио политику на грешкама челника СДС-а. Прагматичност се овом политичару не може порицати без обзира на антипатије деснице у РС.
  Питање моралности успона Жељка Копање може да неком чистунцу изгледа овако или онако. Међутим, морал буржоаског друштва, какав смо учили у школи, није хришћански морал него класни морал који не познаје скрупуле везано за успјех у бизнису. Уосталом, погледајте наше данашње свештенство! Да ли оно објективно у свом односу према новцу поштује аскетска опредјељења прокламовано Јеванђељем?!
  Не поштује, разумије се!
  Ми, дакле, данас смо,као неаутентични баштиници никада конституисаног социјалистичког морала,збуњени буржоаским моралом који је, хтјели то или не прихватити, важећи. А преиспитајте се, или питајте своје ближње старије доби зашто су листом гласали за укидање социјалистичког самоуправног друштва 1990. године! Капитализам се РС није настао револуционарним превратом већ виспреношћу и бескрупулозношћи људи који су још у вријеме Анте Марковића одлучили да се огазде.
  Да ли је мени неко крив што сам другачије одлучио. Није, засигурно, као што ни другима мени сличнима није сметао да крену у послове који би им прибавили ореол националног бурћуја!
  На крају, морам изразити чуђење да се у овим коментарима није до сада појавио др Стевандић кога је Копања прозвао као „видовњака“ свог удеса! Копања, како видимо нема чега да се стиди нити боји послије свега што је доживио. Ми, нажалост, живимо поред типова који су Копању унесрећили и често нисмо свјесни да их подржавамо својим ставовима у погледу националних опредјељења! И врапцима је овдје данас јасно како су прије Додиковог преузимања власти Републиком Српском крстариле криминалне групе жедне српске крви. Припадници тих банди немају ни вјере ни нације којима би искрено припадали. таквих се треба чувати! Газдама попут Жељка Копање циљеви су сасма другачије природе.
  Далеко од тога да Копању и њему сличне треба глорификовати, међутим они се као реалност не могу превишати. Треба се добро чувати демагога који би зарад својих приземних циљева жртвовали све и свакога. Таквих прикривених још има у нашем окружењу и њих се треба чувати!

 8. Све си тачно оприч’о, Тохољ и Јоксимовић објективно НИСУ материјал за ову врсту трансакција новца и морала, али гледати ову људску громаду на пиједесталу свих пожељних вриједности…x-(
  Просто човјек пожели разбити нос оном смлаћенику који није знао чак ни „бубитрап“ намјестити како треба!