Конузин: Албанци руше туђе наслијеђе, па присвајају

Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин је у Београду, по повратку са Косова, коментаришући споразум о заштити културне својине и наслијеђа који су потписале америчка државна секретарка Хилари Клинтон и председница Косова Атифете Јахјага, рекао да не зна какво то наслеђе на Косову и Метохији имају косовски Албанци. „Нисам видио њихове споменике. Туђе руше и […]

субота, 17 децембра, 2011 / 08:12

Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин је у Београду, по повратку са Косова, коментаришући споразум о заштити културне својине и наслијеђа који су потписале америчка државна секретарка Хилари Клинтон и председница Косова Атифете Јахјага, рекао да не зна какво то наслеђе на Косову и Метохији имају косовски Албанци.

„Нисам видио њихове споменике. Туђе руше и онда желе да казу да је то њихово, при чему им неко помаже да отимају наслијеђе од православаца. Ми покушавамо да то наслијеђе обновимо”, рекао је амбасадор Конузин на конференцији за новинаре.

Како је саопштио Стејт департмент, Клинтонова и Јахјага потписале су у сриједу у Вашингтону споразум о заштити културне својине и наслијеђа на Косову.