Конкретни захтјеви: Крупа на Врбасу тражи да јој се врати пијаца

Мјесни одбор Борачке организације Крупа на Врбасу заједно са групом грађана – мјештана Крупе на Врбасу покренуо је иницијативу за поновним отварањем пијачног мјеста у Крупи на Врбасу. Пијачно мјесто је потребно, како се наводи, не само за мјештане Крупе на Врбасу него и Рекавица 1, Рекавица 2, Бочца, Агиног села и других мјесних заједница […]

среда, 18 септембра, 2013 / 08:41

Мјесни одбор Борачке организације Крупа на Врбасу заједно са групом грађана – мјештана Крупе на Врбасу покренуо је иницијативу за поновним отварањем пијачног мјеста у Крупи на Врбасу.

Пијачно мјесто је потребно, како се наводи, не само за мјештане Крупе на Врбасу него и Рекавица 1, Рекавица 2, Бочца, Агиног села и других мјесних заједница . Петицију за пијацу је потписало је 299 грађана који подржавају ову иницијативу.

– Пијачно мјесто је потребно како би грађани могли да продају своје пољопривредне производе , а исто тако и набављају оне које сами не производе, јер најближа пијаца (у Лазареву) удаљена је око 35 километара, а за неке мјесне заједнице и више – наводи се у иницијативи.

Пијачно мјесто у Крупи на Врбасу постојало је до 2005. године и предходних 40 година мјештани поменутих мјесних могли су сваке суботе да продају и набављају пољопривредне и друге производе.

Поновним отварањем пијачног мјеста у Крупи на Врбасу, кажу мјештани, знатно би се побољшао квалитет живота.