Конаковић писао Самарџији: Спремамо вам семафор за Јахорину, због гужве ка Бјелашници

Премијер Кантона Сарајево Елмедин Конаковић писао је градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Самарџији од којег је тражио да својим ауторитетом помогне у рјешавању гужве на путу према Бјелашници. Конаковић је у писму подсјетио Самарџију да у зимском периоду велики број грађанки и грађана Кантона Сарајево посјећује Олимпијске планине Бјелашницу, Игман и Јахорину, те да су се […]

уторак, 29 децембра, 2015 / 22:23

Премијер Кантона Сарајево Елмедин Конаковић писао је градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Самарџији од којег је тражио да својим ауторитетом помогне у рјешавању гужве на путу према Бјелашници.

Конаковић је у писму подсјетио Самарџију да у зимском периоду велики број грађанки и грађана Кантона Сарајево посјећује Олимпијске планине Бјелашницу, Игман и Јахорину, те да су се те посјете посебно интензивирале у посљедњих мјесец дана због повећане загађености зрака у КС.

Премијер Кантона Сарајево навео је да су с тим у вези добили велики број позива суграђана који се жале на велике гужве у саобраћају узроковане примарно саобраћајном сигнализацијом, односно семафором из правца Бјелашнице ка Сарајеву који је постављен на раскрсници на Добрињи (Сарајево, према аеродрому-Лукавица).

"Наиме, на наведеном семафору црвено свјетло траје много дуже од зеленог, а с обзиром на то да се у поподневним сатима са Бјелашнице враћа на хиљаде возила стварају се колоне дуге и по неколико километара", написао је Конаковић.

Он је у писму замолио Самарџију да у окивру својих надлежности предузме све радње како би отклонио проблем грађана Сарајева, али и Источног Сарајева којим такође настале гужве стварају проблеме у свакодневним активностима.

Конаковић је казао да расте притисак на Владу КС да се семафори поставе и на путу према Јахорини као евентуални одговор на овај проблем.

"У веома коректном разговору добио сам обећање да ће градоначелник предузети потребне мјере да се проблем ријеши иако је надлежност Дирекције за цесте која није у саставу Града Источно Сарајево", саопштио је Конаковић.

Он је закључио да је са Самарџијом разговарао о још неким пројектима које би Влада КС и Град Источно Сарајево могли реализовати заједно.

"Много је кориснија за све грађане политика дијалога од политике ината и надам се да сви на исти начин размишљамо", става је Конаковић.Оставите одговор