Коначно: Србија до Токија!

На првим изборима у парламент Србије ушла је велика група Хрвата, а предсједник је постао комадант хрватскиих специјалних снага. Он проглашава рат Хрватској да би Србија била проглашена агресором, а Хрватска у контранападу на Војводину окупира већи дио Србије… Нема то везе ни са алтернативним виђењима историје, сценаријима за филм, апокалиптичним пророчанствима. У питању је […]

субота, јануар 16, 2010 / 15:05

На првим изборима у парламент Србије ушла је велика група Хрвата, а предсједник је постао комадант хрватскиих специјалних снага. Он проглашава рат Хрватској да би Србија била проглашена агресором, а Хрватска у контранападу на Војводину окупира већи дио Србије…

Нема то везе ни са алтернативним виђењима историје, сценаријима за филм, апокалиптичним пророчанствима. У питању је редослијед догађаја на једној од тренутно најпопуларнијих свјетских игара на мрежи, еРепублика.

Замишљена је, као прије свега масовна игра, у којој се поред низа индивидуалних просперитета, по неком неписаном правилу подразумјева лично учешће у раду и просперитету државе. Стваран живот се одавно пребацио на интернет, па је створено доста РЛ (real life) игара, у коме учесник из фотеље путује свијетом, упознаје партнере, купује станове, кола…

Из неког разлога, највећу популарност су стекле игре као е Република, која постоји годину и по дана. А које су копија политичког, војног, културног и економског живота виртуелних земаља, уз виртуелне сукобе свих врста.

Један играч је један становник, који мало ради, мало тренира, мало једе (то је два-три клика) и тако је све јачи и јачи. Наравно послије 7-8 дана (ниво 6) већ стасава за битке и иде у одређене ратове који су од интереса за његову земљу. Србија има око 20 000 становника, што је у виртуелном свијету довољно да буде трећа по броју, а отприлике четврта војна сила). Укупно има око 60-70 земаља, и око 300.000 становника на елекронској планети.

У еДржавама можеш или радити за неког, или бити професионалан војник или имати своју компанију, или своје новине, или своју странку, монетарно тржиште, пијаца, новац, куповина оружја, гласање, кредити… све као неки прави живот. Само нико не може да те убије, умире се једино умире од глади. Та то се купи 20 хљебова, и не мораш бити он-лине 20 дан.

Како одређена популација играча из одређених земаља јача, тако се временом додају нове и нове еДржаве. Тако је средином фебруара 2009. године, на тадашње задовољство многих заљубљеника ове игре са наших простора, свјетлост дана угледала е-република Србија (еСрбија).

Све би то било сјајно, да долазак нове државе није подразумјевао и неопходност уређеног система функционисања исте као и врло примамљива каса државне благајне која је привукла не само оне који су жељели да новац из те касе употребе за развој нове државе, него и оне који су желели да се окористе новцима из исте…

Већ од свог званичног оснивања, виртуална држава Србија састављена из седам региона: Војводина, Београд, Источна Србија, Западна Србија, Рашка, Шумадија и Јужна Србија) почиње да буде мета напада старијег и искуснијег западног сусједа – е-Републике Хрватске.

Е-република Хрватска успјела је да од еСрбије направи сопствену "играчку" са којом се могла поигравати када и како јој падне на памет, како је описано у уводу текста. Срби су се прегруписали, активирали више играча, и постали једна од најјачих земаља виртуелног свијета.

Али како непријатeљ никада не спава и на све начине покушава повратити доминацију, донесен је план. Покорити e-сусједа онако како је он желио еСрбију. Стога се еСрбија упутила у медијску кампању како би придобила нове играче, постала још јача, и ријешила е-хрватско питање.

Уколико сте љубитељ игара на мрежи, или е-патриота, придружите се борби, пардон игри.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *