Коначно аутопут Хоргош – Нови Сад

БЕОГРАД – У присуство државног врха Србије данас је почела изградња сјеверног крака Коридора 10, од Хоргоша до Новог Сада. Радове на лијевој траци аутопута Хоргош – Нови Сад, код моста Бешка, отворили су предсједник и премијер Србије Борис Тадић и Мирко Цветковић и министри. Ову дионицу аутопута градиће два српска предузећа, из Београда и […]

недеља, мај 10, 2009 / 13:13

БЕОГРАД – У присуство државног врха Србије данас је почела изградња сјеверног крака Коридора 10, од Хоргоша до Новог Сада.

Радове на лијевој траци аутопута Хоргош – Нови Сад, код моста Бешка, отворили су предсједник и премијер Србије Борис Тадић и Мирко Цветковић и министри.

Ову дионицу аутопута градиће два српска предузећа, из Београда и из Ужица, у дужини од 20 километара, што ће коштати 1,53 милијарде динара /око 16 милиона евра/, а завршетак радова планиран је за крај новембра.

Цветковић је рекао да би за мјесец или два требало да буде завршено још двадесетак километара аутопута на јужном дијелу Коридора 10.

Министар инфраструктуре Милутин Мркоњић оцијенио је да без Коридора 10, који разбија економску кризу, нема развоја централног дијела Србије, и додао да ће само на реализацији пројекта сјеверног крака Коридора 10 кроз Војводину бити запослено 100 000 људи.

Мркоњић је најавио да би ове године требало да почне изградња још 30 километра путева на том коридору, за шта ће бити потребно 30 милиона евра.

Извођач радова на мосту код Бешке је аустријска фирма "Алпина" са домаћим кооперантима, предузећима "Путеви" из Београда и "Путеви" из Ужица.

Мост, дужине 2.200 метара, требало би да буде завршен до краја године, а његова предрачунска вриједност је три милијарде динара.

Нови мост ће бити паралелно изграђен, поред постојећег, код Бешке, а биће изграђен од пренапрегнутог бетона и имаће двије коловозне траке укупне ширине 11 метара.

Почетку радова на градилишту моста код Бешке на Дунаву, на Коридору 10, осим Тадића и Цветковића, присуствовали су и министри Ивица Дачић, Јован Кркобабић, Милутин Мркоњић, Млађан Динкић, Верица Калановић, Жарко Обрадовић, Оливер Дулић, као и предсједник Извршног вијећа Војводине Бојан Пајтић и директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *