Комшић: Руси нису дошли да дезинфикују, далеко им кућа

Члан Предсједништва тзв. БиХ, Жељко Комшић, у изјави за јавност изнио је своје виђење око ситуације са доласком руске војне јединице, која је требала дезинфиковати болничке капацитете у Мостару.

недеља, 3 маја, 2020 / 18:14

“Сваки клинички центар, ако није сам у могућности обавити дезинфекцију простора клиничког центра може ангажовати фирму или фирме које се баве таквим пословима. Потпуно сам сигуран да су клинички центри у Бањој Луци и Мостару и раније ангажовали такве фирме које ефикасно могу обавити тај посао”.

“У случају да наведене службе или фирме нису у могућности да тај посао обаве исте те клиничке центре упућује на јединицу АБХО заштите Оружаних снага БиХ које такав посао могу обавити чак и боље од наведене једине руске војске”.

“Такође, сигуран сам да ове чињенице знају и они који су позивали јединицу руске војске као наводну помоћ у борби против корона вируса. Све ово наравно отвара питање који је стварни циљ позивања и доласка руске војне јединице у БиХ и то баш у Бања Луку и Мостар, када у БиХ постоје и фирме и војне јединице које тај посао могу обавити и брже и ефикасније“.

О начину њиховог првог уласка у БиХ, као и процедури на граници БиХ приликом изласка те јединице из земље и повратка исте у Републику Србију, додаје, информацију може дати Гранична полиција БиХ.

“С обзиром да је присуство ове јединице руске војске на територији наше земље потпуно непотребно и с обзиром да је ова јединица позивана у БиХ из сасвим других разлога од оних који су јавно наведени те да је ријеч о једној врсти, како то воле рећи војници и обавјештајци, активности тзв. специјалног, психолошког дјеловања, сматрам да иста, нити је требала долазити у БиХ нити се треба поново враћати. Као члан Предсједништва БиХ, желим јавно рећи да сам апсолутно против оваквих активности на територији БиХ.1 КОМЕНТАР

  1. Чудновато је како бивши комуниста комуниста Комшић шири мржњу према бившем комунисти Путину и својој комунистичкој браћи у Русији.

    Добро да то раде из СДА, они су били против Комшића и осталих комуниста у својим и редовима свих партија, али да то ради комунистички пионир и омладинац, све показујући на биједан начин свој ментални склоп, то не да је одраз (не)карактера који вјероватно вуче из куће, него је то друштвени феномен који ће се морати научно испитивати када се ријешимо некад комуниста, данас националиста и патриота по занимању.

Коментариши