Комшић: Изетбеговић и Човић праве трећи ентитет

Предсједник Демократског фронта Жељко Комшић каже да лидери СДА и ХДЗ у БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић раде на стварању трећег ентитета. Како је рекао, то води ка распаду Босне и Херцеговине. "Протагонисти политичког хаоса понашају се као да ништа не виде и што је најопасније и даље генеришу опције подјеле и дисолуције БиХ. […]

петак, 8 јануара, 2016 / 18:06

Предсједник Демократског фронта Жељко Комшић каже да лидери СДА и ХДЗ у БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић раде на стварању трећег ентитета.

Како је рекао, то води ка распаду Босне и Херцеговине.

"Протагонисти политичког хаоса понашају се као да ништа не виде и што је најопасније и даље генеришу опције подјеле и дисолуције БиХ. Посљедње активности лидера СДА и ХДЗ-а воде у правцу стварања трећег ентитета што на крају води распаду земље", рекао је Комшић на прес конференцији.

Он је оцијенио да је политичка ситуација у земљи најгора од краја рата 1995. године и додао да се разговори углавном воде тајно и иза затворених врата, те "пласирају одређене информације и пуштају пробни балони путем једног броја одабраних медија".

"Судбина БиХ тренутно је у рукама СДА и СББ-а, странака које се декларишу као бошњачке, имајући у виду да се налазе у власти и да су међусобно, а и са ХДЗ-ом БиХ коалициони партнери", рекао је он, преноси Фена.

"Волио бих да гријешим у процјени, али вас подсјећам да је ДФ изашао из власти, односно коалиције, јер није прихватио да се крше закони и безочно пљачка ова земља. Тражили смо наизглед једноставну ствар, да се поштују устави и закони ове земље", подсјетио је Комшић.

Он је нагласио да ће сво своје знање и лични и политички кредибилитет употребити за борбу за цјеловиту, грађанску, мултиетничку БиХ у међународно признатим границама.Оставите одговор