Комшић и Изетбеговић уз Инцка

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић сматра да се предсједник Републике Српске Милорад Додик довео у позицију да ће изгубити шта год да уради, али и истакао да кад губи један дио БиХ, губи цијела земља. "Ако проведе референдум, ући ће у конфликт са већим дијелом међународне заједнице, изузев мишљења руског амбасадора у БиХ и Министарства […]

понедељак, мај 9, 2011 / 18:29

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић сматра да се предсједник Републике Српске Милорад Додик довео у позицију да ће изгубити шта год да уради, али и истакао да кад губи један дио БиХ, губи цијела земља.

"Ако проведе референдум, ући ће у конфликт са већим дијелом међународне заједнице, изузев мишљења руског амбасадора у БиХ и Министарства спољних послова Србије иза којег, надам се, не стоји власт Србије", рекао је Комшић новинарима у Омарској.

Према његовим ријечима, референдум није институт који се у БиХ потеже олако као у другим земљама, јер се на један референдум може одговорити другим и опет нема рјешења већ само користи политичким намјерама политичке елите.

"Руски амбасадор /Александар Боцан Харченко/ директно се мијеша у унутрашња питања у БиХ. Он није први амбасадор који то чини и не само руски. Нажалост, у БиХ и изван БиХ неко стално себи даје за право да се уплиће у наше унутрашње ствари, а то чине и наши сусједи и источни и западни", сматра Комшић.

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић оцијенио је да став овог колективног тијела у вези са референдумом РС и са излагањем високог представника у БиХ Валентина Инцка пред Савјетом безбједности УН није усаглашен, нити би то био чак и да предсједавајући Небојша Радмановић није ових дана био у болници.

"Ја сам у своје име, као бошњачки члан Предсједништва, Инцку послао писмо подршке за извјештај пред Савјетом безбједности и упозорио међународну заједницу да је крајње вријеме да се неки процеси зауставе да не би постали спирала и добили убрзање које ће касније тешко бити зауставити", навео је Изетбеговић.

Према његовим ријечима, Инцков извјештај се највише односи на референдум у РС који, како је оцијенио, доводи у питање ауторитет високог представника, те закона и институција БиХ.

"Додиков позив Србији да не прихвати могуће санкције према РС нити поништавање одлуке о референдуму довешће до ирационалног судара са међународном заједницом који може довести до изолације БиХ или једног њеног дијела. Не могу се доводити у питање ствари прихваћене 1995. у Дејтонском споразуму као што је ауторитет високог представника", оцијенио је Изетбеговић.

Комшић и Изетбеговић присуствовали су данас у Омарској скупу Савеза логораша БиХ којим је обиљежен такозвани дан логораша БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Кад видим ову њушку од Сејде Комшића одмах се изнервирам да немам живаца да прочитам ниједно слово из текста.

  Молим уреднике да убудуће уз текстове о Комшићу не објављује његову слику, зарад здравља читалаца.

 2. Nije strasno sta oni govore, već je strasna činjenica da su predstavnici Hrvata i muslimana došli u Prijedor da pričaju o borbi protiv fašizma, i povampirenom fašizmu iz devedesetih. Svijet je izopačen, licemjerstvu nikad kraja, al je prosto nevjerovatno da su potomci najokorjelijih ustaša iz onog rata danas najveći broci protiv fašizma, i da se u okolini jasenovca Srbi optužuju da su povampireni fašisti, i niko da im kaže u lice ko su fašisti i ustaše, i gdje i kome treba da govore o fašizmu, Hitlerovim pristalicama, saveznicima i stradanju nedužnog naroda

 3. а шта очекивати кад је једину прозу о библијском страдању српског народа у и око Јасеновца написао Скендер Куленовић, нешто слично и Иван Горан Ковачић, док су квази срби ћутали о томе ко рибице…

 4. Prijedor i moju kozaru su zavili u crno didovi ovih današnjih u omarskoj.
  „koliko je oko sane vrba
  to’lko ćemo povješati srba.
  Poglavniče, kune ti se muslimansko cvijeće
  u krajini srba biti neće“
  E, u prijedoru 92. bilo je ili, ili.
  Ili slušati da ovu pjesmu zapjevaju unuci i djeca naših koljača u jasenovcu, ili otadžbinski i odbrambeni rat.
  Ko su fašisti, i kako se zovu, piše na spomeniku na mrakovici.
  Muslimani i hrvati se mogu izbrojati na prste jedne ruke.
  Moj otac je bio borac prve krajiške brigade od njenog osnivanja u lamovitoj.Kozarac je uz lamovitu, i ni jednog partizana.100% ustaše.Ustaška djeca antifašisti?

 5. Ова двојица плус Чавић и Иванић… каква компанија! Тешко Додику бити на власти кад га ови нападају. Па то је само плус њему, ја да сам био против Додикове одлуче сад бих се запитао зар сам истомишљеник са овим њушкама?!

 6. deda rajko, 09.05.2011. 19:44:22
  Potpisujem.
  Banovo brdo, 09.05.2011. 20:00:24
  Potpisujem.
  rammstein, 09.05.2011. 20:04:06
  Potpisujem.
  prijedor, 09.05.2011. 20:56:38
  Potpisujem.
  Ментор, 09.05.2011. 23:59:54
  Potpisujem.

  milanko, 09.05.2011. 22:12:11
  Moglo bi se postaviti kontrapitanje u vezi fasizma.
  Nije stvar u genima,nego je stvar u istorijskim cinjenicama.
  I danas imamo dva potpuno razlicita pogleda na stvari,kao i dva razlicita interesa.Za neke je slom Turske imperije bio oslobodjenje a za neke smak svijeta i tako dalje.
  Problem je lezao i lezi u ropstvu kompletnog Balkanskog svijeta tudjim interesima.

 7. Кад се помене фашизам, ја се сјетим својих десет најближих чланова породице, који су живи спаљени у штали код Илиџе, који су вјешани на бандерама на путу Сарајево – Високо, који су стрељани у Бутмиру код Сарајева (види коинциденције, сад се ту налази база НАТО-а из које покушавају поново ударити на српски народ и за вијек вијекова га уништити), који су славно погинули по централној Србији ослобађајући те крајеве од нациста… јели то фашизам Комшићу и Изетбеговићу, јели мало десет људи или су требали и моју бабу убити па да сад имаш један проблем мање, па тако још десет баба па замисли колико би Срба мање било али би зато „антифашистичка“ БиХ била „демократски слободна“ у још „независнијој и демократској“ Хрватској а претпостављам да би устав те босанске жупаније била декларација твог бабе.

  Не заборавимо наше страдање јер једино је то само страшније од наших непријатеља и њихове тежње да нас прогласе непријатељом. Природно је да јачамо везе са Јеврејим, Ромима, Русима и осталим нацијама који су изгинули због зла којем су припадали и претци ове двојице „партизана“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *