Комичари Пропс и Фрањоли се извинули Србима

Комичари Гред Пропс и Крис Фрањоли, који су гостовали у емисији познате америчке комичарке Челси Хендлер, суочени са бројним негативним реаговањима на свој наступ, упутили су извињење Србима преко "Твитера". Хендлерова је у својој ТВ емисији посвећеној скандалозном концерту Ејми Вајнхаус у Београду изнијела низ увреда на рачун Србије, а у томе су се придружили […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 16:36

Комичари Гред Пропс и Крис Фрањоли, који су гостовали у емисији познате америчке комичарке Челси Хендлер, суочени са бројним негативним реаговањима на свој наступ, упутили су извињење Србима преко "Твитера".

Хендлерова је у својој ТВ емисији посвећеној скандалозном концерту Ејми Вајнхаус у Београду изнијела низ увреда на рачун Србије, а у томе су се придружили и њени гости – тројица комичари, од којих је један рекао да је у Србији извршен геноцид.

Грег Пропс схватио је да је погријешио, те је понудио извињење, преносе београдски медији.

Пропс је у емисији изразио чуђење што се у Србији концерт Ејми Вајнхаус назива катастрофалним, с обзиром да је то "земља гдје се догодило етничко чишћење и геноцид", али је, у међувремену, схватио да је претјерао.

Челзи је у свом шоу програму на каналу "Е" чак изразила чуђење да Срби имају "Фејсбук" и што им је уопште дозвољено да посјећују концерте.

Пошто су београдски медији објавили ову вијест, Срби су кренули у противнапад, па је на интернет сајту за петиције "Чејнџ" (chаnge.org) покренута петиција у којој се захтјева да Хендлерова упути званично извињење Србима због свог наступа.

Осим тога, њена страница на "Фејсбуку" затрпана је коментарима људи из Србије, а већ је отворено и неколико група које позивају на бојкот комичарке, као и Телевизије "Е" која емитује њен шоу.

Добар дио коментара су покушаји да се комичарки објасни каква је заправо ситуација у Србији и шта се десило на концерту, али највећи број постова су, ипак, најпростије псовке и тешке увреде на рачун Челси, пише "Блиц".