Коме смета САО Будва: Милогорац Дивановић се идентификује као Туђмановац

Функционер ДПС-а Никола Дивановић, чији дјед је сигурно био Србин, обраћа се несхватљивим ријечима предсједнику Општине Будва Марку Царевићу, нескривено показујући да је превазишао аутошовинизам и ставио се на страну наслијеђа Фрање Туђмана, поредећи ову приморску општину са "српским аутономним областима" осниваним у циљу преживљавања деведесетих.

недеља, 22 новембра, 2020 / 20:19

"Покој души патријарха Иринеја, али, предсједниче Општине, зар није било нормално и природно да прогласиш дан жалости због свих становника Будве који су постали жртве коронавируса? Осим што сматрам да су ти, као предсједнику Општине, грађани Будве ближи од патријарха српског, сматрам и да начин на који си наметнуо грађанској и секуларној Будви да мора да службено жали за српским вјерским поглаваром у сваком смислу превазилази границе твојих надлежности – и овоземаљских и небеских”, поручио је Дивановић Царевићу.

Он каже да би предсједник Општине Будва морао бити свјестан да "сила и ароганција коју демонстрира, има своје границе". Прије свега, она је, како каже Дивановић, ограничена правима грађана Будве, која треба да буду неприкосновена, чиме се како додаје, Царевић не може поигравати.

"Нијеси ти Будва, далеко било, иако ти се у овом часу то тако чини. И зато би морао посебно да поведеш рачуна о томе да не вријеђаш, осионо и примитивно, све оне "друге" Будване, које не рачунаш у "ваше". У најмању руку треба увијек да имаш на уму да су те "ваше” надлежности и на локалном нивоу у најмању руку дискутабилне: освојили сте 5.786 гласова у општини у којој живи скоро 30.000 становника, дакле мање од петине укупног броја грађана. Ако си помислио да захваљујући 15-20 посто освојених гласова, од наше општине можеш правити САО Будва – грдно си се преварио”, поручује Дивановић.

Дивановић каже и да је Царевић у обавези према СПЦ и да на овај начин жели да отплати дио политичког дуга, али како додаје то ради на начин који није моралан.

"Јер нити су сви грађани Будве вјерници СПЦ, нити имају било каквог удјела у твојим и политичким дуговима ДФ-а према цркви. Уосталом, има предсједник Општине Будва паметнијег посла од тога да му цијели мандат прође у жалости”, закључио је Дивановић.

Царевићи не остају дужни: Паштровићки изопштеник никако да изађе из Матрикса 1918

"Једином паштровском изопштенику од свете Православне цркве смета одавање почасти преминулом патријарху, а како очекивати да овај потрчко Мила Ђукановића, који је заједно са својом партијском хунтом у глуво доба ноћи децембра 2019. подигао руку и дао глас за отимање светиња", наводи се у саопштењу будванског ДФ.

Свјесни чињенице о опасности коју носи пандемија Ковида 19, из локалног ДФ-а наводе да своје побједе нијесу ни славили, док су, како су казали, "Дивановићеви покушавали очајнички да своје поразе прикрију комитујући по улицама Подгорице и тако успјешно допринијели неконтролисаном ширењу заразе".

"Док грађани Будве пажљиво прате смјернице НКТ и поштују их, дотле скупина неких особа блиских ДПС и њиховој пораженој идеологији Секуле Дрљевића прави јавне скупове по Будви забављајући цио регион својим оригиналним, до сада невиђеним, перформансима", казали су из ДФ.

Они додају да бивши в.д градоначелника дозвољава себи да се спрда са освојеним мандатима коалиције коју је предводио Бато Царевић.

"Проценти остварени на изборима су јасна и гласна воља већинске Будве и изгледа да је једини проблем што се та воља више не може преко ноћи измјенити и што је та воља вас приковала за опозиционе клупе још доста дуго. У њима ћете остарити, све су прилике јер су вам корупција и организовани криминал основне дјелатности па вас због тога и врећи аграђана ословљава са правим именог "ОКГ” одосно организована криминална група", наводи се у саопштењу.

"САО Будва", кажу, причињава се само још Дивановићу и , како су казали, још неколицини најагресивнијих присталица ДПС који, како су казали, никако да изађу из матрикса 1918.

Поручују им да је ово 21 .вијек и да ће се у складу са њим понашати, што се, како су казали из ДФ, не може рећи за окупљене око ОО ДПС.

"Трагично је што данас лопови и насилници који су ојадили овај град лију крокодилске сузе за нашим грађанима који су изгубили битку са Ковидом. Трагично је и то што се лопови представљају као модерне струје у друштву и злоупотребљавају смрт својих суграђана да би писали отужна партијска саопштења. То само показује колико сте ниско пали и колико вам недостаје елементарног кућног васпитања и поштовања за породице преминулих", наводи се у саопштењу.