Коме смета јак Милорад Додик – епизода Жута Оља

Након гостовања предсједника Српске Милорада Додика на Радио телевизији Србије, мишљења и утисци су подијељени. За једне, водитељка емисије Упитник Оливера Јовићевић се понашала према Милораду Додику као према криминалцу, и тиме увриједила цијелу Српску. Према другим виђењима, Додик је напокон дошао пред ТВ камере гдје су га дочекала права питања, на које није навикао […]

среда, 13 јануара, 2016 / 10:54

Након гостовања предсједника Српске Милорада Додика на Радио телевизији Србије, мишљења и утисци су подијељени.

За једне, водитељка емисије Упитник Оливера Јовићевић се понашала према Милораду Додику као према криминалцу, и тиме увриједила цијелу Српску.

Према другим виђењима, Додик је напокон дошао пред ТВ камере гдје су га дочекала права питања, на које није навикао у монолошким емисијама на РТРС. И добро се унервозио и збунио тражећи одговоре, посебно за случај куповине виле на Дедињу.

Многи су то протумачили као отклон званичне Србије од Додика, и Вучићев допринос "тајном плану рушења власти у Српској". Међутим, према писању Информера, који не пише ништа битно уколико тако не мисли Вучићев кабинет. био је то безобзиран и безобразан напад Жуте Оље, како овај таблоид уличарски назива новинарку РТС Оливеру Јовићевић.

Она је била на њиховој мети и раније, због интервјуа са министром одбране Братиславом Гашићем и предсједником Томиславом Николићем. Против РТС се води кампања актуелне власти јер је заузео иоле критичкки став према њој, па се свакодневно траже на увид информације о платама на РТС.

Да ли је решетање Милорада Додика на РТС само колатерала сукоба на релацији Влада Србије – РТС?

Додик о кредиту от Фронтал на Rutube.0 КОМЕНТАРА

 1. РТС коначно добија обрисе професионалности, они што деценијама има ХРТ. Након оног поентирања Кесића, ово је још један доказ професионалности. А Оља је слатко маче. Од синоћ има још веће моје симпатије.

  Милорад Додик је задњих неколико дана у три тв наступа нанио себи много више штете него што му је нанијела опозиција у 2015. години. Након РТРС монолога у којем је дао до знања да он није предсједник свих грађана српске који одражава народно јединство, код Марина је као „свемирску издају“ навео тек чињеницу да је Уставном суду БиХ повећан буџет за 150000 КМ, заборавивши да је двије године раније Никола Шпирић Суду и Тужилаштву БиХ повећао буџет за 700000 КМ. Докрајчио се синоћ на РТС, јер га је новинарка РТС неугодним питањима збунила, мијењао је фацијалне експресије као код Душке Јуришић некад, језик се запетљавао, а на питање о вили на Дедињу јавно ухваћен у лажи (слично као у Хагу). При томе је додиривао и чешкао нос, а то је један од најзначајнијих знакова лагања у невербалној комуникацији. За њега лично и све нас било би најбоље да сам оде. Што прије. Ваљда је научио нешто на Милошевићевим грешкама.

 2. Додик рече да је 1990. имао 7 станова у Београду, а да сада има само један на Булевару револуције.

  Овдје је његов имовински картон из 2014. године, из којег јасно сазнајемо да тај јефан стан вриједи 740000 КМ, те да осим њега посједује и кућу у Лакташима у вриједности 300000 КМ и уштеђевину око 50000 KM.

  http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=59

  Ако додамо и пријављену имовину и супруге и сина, опет нам није јасно гдје је нестао новац од продаје пет станова на Новом Београду и једног с Булевара револуције. Претпостављамо да се ради о вриједности између 2 и 4 милиона КМ.

  Не заборавимо да је Додик дигао кредит од Агропром банке, заложио кућу под хипотеку и изгубио је! Због тога је у његовој немилости био Миленко Врачар. Народ му је повјерио своју судбину да диже кредите, а шта је хипотека? Република Српска?

  Ако је новац сакрио, значи да обмањује јавност. Ако га је прокоцкао, јасно нам је какав „стручњак“ управља свим, па и економијом и финансијама Српске.

  Ко је „појео“ шест станова у Београду?

 3. Sinocnji intervju nam je jos jednom otvorio oci da su svi koji olajavaju dragog nam predsjednika te ga povezuju sa korupcijom u najmanju ruku zlonamjerni jer ce on morati prodati vilu na Dedinju da bi pomogao kcerki da rijesi stambeno pitanje. Svako svoju muku muci, nerijeseno stambeno pitanje, sin zavrsio fakultet a nezaposlen, mozda da se nekakav humanitarni broj u mtel-u aktivira da pomognemo nasem cuvaru Srpske.

 4. Чак га је и традиционално дефанзивни Иванић данас „испљускао“ аргументима по којима је Шпирић десет пута већи издајник од Иванића и још му „набио на нос“ прихватање одлуке Устaвног суда о грбу и химни.

 5. Па они не да су по одлуци уставног суда суспендовали грб и химну,они су отишли и корак даље. Дозволили су неком поп композитору да једном старом европском народу компонује химну? Нацртали су неко лишће и грање и сад траже да се ми идентификујемо са тим ткз.амблемом. Ма забијте се!

 6. Ваљда је свима јасно да се на РТРС-у може емитовати само оно што одобри власт. Колко сам упознат, слична ситуација је и у Србији, и тамо је РТС директно под утицајем СНС-а и не смије се појавити ништа што би компромитовало Вучића. Зато сам убјеђен да је упаво „Жута Оља“ добила упутства (сличне као и Фуртула и остали код нас) шта треба да пита Предсједника Републике Српске. Очигледно да је овај инервију отворио очи великом броју Србијанаца и да сад сасвим другачије гледају на лик и дјело МД.

 7. Почетак текста и први коментар испод су ме заинтригирали. Пошто Србијом влада црвено – црна коалиција из деведесетих, натјерао сам се да погледам снимак и да провјерим да ли је професионализам на РТС-у, аналогно власти, на нивоу, нпр. Комракова и сл. Пажљиво сам одгледао и закључио да су неку водитељкину супериорност и нелагоду драгог нам Предсједника могли видјети само они који су мишљења да је Оги растурио Доду у дуелу, или они, вјерујем да су изумрли до сад, елем, они који су давне 1997.-е помислили да је друг Момир аргументовано потопио господина Милу, кажем изумрли, јер је то углавном био задњи позив полуумрлих комуњаретина. Да образложим, ел Президенте је имао реферат, ко шиповачки Змај, с малим прекидима, које је змајским методама лако елиминисао, рецитовао је Предсједник о свему, од заштите националних интереса до привредног раста. Професионално би било, да је Оља, кад је Предсједник причао о реконструкцији КЦ БЛ и уложеним милионима, прекинула реферат и приупитала, како поред уложених стотина милиона новорођенчад удишу „иберлауф“ испарења компресора старог 40 г., кад је Предсједник причао о ТЕ Станари, да га је приупитала какве везе има РС с истом, или да га је приупитала о стању турбина у РиТЕ УГЉЕВИК, или стању дуга Гацка. Профи би било да га је питала како Предсједник у своју причу о расту и стабилности уклапа чињеницу да Влада не плаћа доприносе здравственим и иним радницима и постаје највећи послодавац на црно………и икс ипсилон других питања, правих. Овако, Предсједник је покупио додатне симпатије код Србијанаца, а вила…….па кад може Шабан, зашто не би могао Предсједник.

 8. Други дио:
  Већи је утисак на мене оставило једно Ољино питање, него прича о вили и свему осталом, а то је, кад Оља пита Доду, да ли он осјећа да је РС и потези власти у истој, неки камен у ципели васколиком србијанерском напредовању у сваком погледу?
  Е сад мало цитирам Љубу Чесића Ројса из серијала Лаку ноћ Хрватска, Оља, „набијем те пластичну на пластични“ завршен цитат, хвала Ти што си нам потврдила да се није много промијенило мишљење о нама с ове стране од оног које је важило за првог мандата црвено-црних, кад сте нам уводили санкције, кад сте по Србији 93.-е тражили избјеглицу да је убијете кад Скупштина РС није прихватила мировни план, кад нисте хтјели да избјеглици продате хљеб, јер у радњи има леба, ал хљеба нема, кад сте жртвовали стотине хиљада Срба за пар ЈАТ-ових летова и сл. Кад је пвц водитељка, како неки кажу, професионална, зашто се не запита да ли су већи терет Србији они који су бацали бабе у бунар, они који су са скупштинске говорнице упућивали најгоре фашистичке пријетње, они су се чешљали и у тридесетим мутирали да им глас буде ко Слобин, они који су били портпароли баба Јуле…….него пар стотина хиљада поштених и искрених Срба који само желе да у миру живе од свога рада и својих, каквих таквих прихода и да не страхују хоће ли им неко честитати Божић онако како су кумови честитали Југовићима 1942.-е.

 9. Чешњак,
  истина је да је Караџић постављен да представља Србе са великим утицајем Београда, али немој заборавити да су тада Београд и Сарајево били у истој држави.
  И Алија Изетбеговић је поставио Сулејмана Угљанина да представља Муслимане у Србији. Туђман Кљујића у БиХ.

  Била једна држава. Данас имамо ситуацију да прави странци простављају власт, чак и имамо и странце у Уставном суду који кроје судбину БиХ. То ти не смета

  Није ми јасно шта је поента твог коменара.

 10. Тачно ће ме Чешњак и Џасенко отјерати у коалицију са другом Рајком алиас Симом Орозом, као што су њихови политички прваци Србе отјерали у Републику Српску.

  Али не могу то да схвате, као што не могу да свате да су домаће кабадахије тек лутке на концу. Да је све организовано преко УДБА-е,, која је од страних служби (првенствено ЦИА) имала задатак да растури Југославују и сруши самоуправни систем.

  Па су нашли дисиденте, антикомунисте, ликове који су од раније радили за УДБА-у и стране службе, па им додали комунисте којима није тешко било продати идеологију. И онда се мало играли рата, па Хрвати ослободе Аркана прије него га ухвате, па у Бањиј Луци Бегановић под Аркановом заштитом, па неки Срби преко Хрватске до Граца путоваше током рата, па се затворили градови и развио е бизнис с нафтом и храном. А онда одржавани сукоби ниског интензитета, а шверц растао. Па у Хагу Слоба с Тутом другује. И на крају приче, УДБА и даље вуче конце. Карамарко у Хрватској, овдје Додик, у Србији потпредсједници странке коју је УДБА основала како би контролисала и потомке четника. Можда ће Чешњаку бити лакше ако су Алија и Бакир радници ЦИА?!

 11. Кад ти је Слобо Милошевић тата, шах и идол, онда кћерки отвориш радио-станицу као што је тата Слобо малој Марији, па сина уведеш у крупан бизнис као што је тата Слобо малог Марка, па се уселиш у вилу на Дедињу као што је Слобо у Толстојеву 33, па организујеш пљачку на царини као што је Слобо преко Михаља Кертеса, па створиш специјалне јединице које у једном тренутку се осиле, постану држава у држави, па организују побуну, затим и друмска разбојништва и реализују наручене ликвидације, често и с потписом државе. На крају за новац издаше Слобу, спроведоше га у затвор, гдје је окончао живот. Зашто неки људи не науче на туђим грешкама?

 12. Ђе с’, Aња, кућо стара! Још увијек га волиш?! 😮

  А и Џон Заметак Ти прирастао срцу?! Не само да троши „јамницу“ и „лино“ производе, већ и цитира Љубу Ћесића Ројса. Добро, и ја бих, признајем, грицкао РТСпластику.
  Шибни који мејл! Јави новости!

  Велики поздрав!

 13. Чини се да Вучић процјењује да Додик ужива превелике симпатије у Србији, а ипак се зна ко је најсасвимпотпуносасвим највећи у телевизору. Целу ноћ и цели дан.

  Чињеница да ову љепотицу (гледам у прелијепе очи, силикон је иза млијечне жлијезде) прозива Информер може да значи и да је Вучић добио задатак да Додику јаму копа, а његов дневни лист Додика „као“ брани. Неки тврде и да Тома преко Додика удара на Вучића, што би потврдило тезу да Вучић овако узвраћа. Посебно јер Тома и Додик се ближе Русији, а Вучић је ипак ближи Бритима и Швабама. Додик је таман толики русофил да је попут Мирке у Марка планирао у Русији резервни положај.

 14. Гледе прозивања да сам,ко бива нешто заборавио питати, нисам ни мислио о томе, него сам само анализирао професионалност и водитељкин степен познавања стварности, све везано за „филмић“. Да ли би било боље да су Срби слушали Пуповца или како неко рече Среброва, никад нећемо сазнати. Имам контра питање,зашто Бошњаци нису слушали Фикрета? Да су Бошњаци слушали бабу из Кладуше (изборног побједника), никад не би било рата, убијеђен сам сто посто да би бабо српско питање ријешио много ефикасније од рахметли Алије, све на фињака, а резултат би био да би се Срби скухали ко жабе, и само би кроз деценију или двије сконтали да „их нема нигдје“. Бошњаци нису слушали бабу, прогласили су га злочинцем и хиљаде његових присталица убијали горе него Србе или Хрвате, а за резултат имају нешто изнад фртаља Босне под својом контролом, а Срби слушали др. Радована и магистра Мому и за резултат добили нешто што никад нису имали с ове стране Дрине. Ето, ми као најебали, о „анам они“ успјели у животу.

 15. Гдје си Ањице душо, ух, откад ово нисам написао, мислим да и први дио коментара садржи искључиво чињенице, није ваљда да си као ИБ-овци, јача љубав према вођи, него према чињеницама, као Чворовићи, нема везе, битно је да се старо друштво поново окупља, само нам Динкић фали и, како Симо каже, Рамо. Максуз селам из Брчког.