Командант курдских побуњеника наредио прекид сукоба

Командант курдских побуњеника Мурат Карајилан наредио је данас својим борцима да прекину сукобе са турским снагама, у складу са позивом на мир који је јуче из затвора упутио вођа побуњеника Абдулах Оџалан, објавила је данас телевизијска станица „ЦНН Турк”. У извjештају се наводи да Карајилан у разговору са побуњеницима преко воки-токија није поменуо могућност повлачења […]

петак, март 22, 2013 / 18:09

Командант курдских побуњеника Мурат Карајилан наредио је данас својим борцима да прекину сукобе са турским снагама, у складу са позивом на мир који је јуче из затвора упутио вођа побуњеника Абдулах Оџалан, објавила је данас телевизијска станица „ЦНН Турк”.

У извjештају се наводи да Карајилан у разговору са побуњеницима преко воки-токија није поменуо могућност повлачења из Турске, што је Оџалан затражио у јучерашњем говору, пренијела је агенција Ројтерс.

Станица „ЦНН Турк” није навела извор свог извјештаја, којег су пренијели и други турски медији.

Оџалонову поруку, која представља велики корак у правцу окончања сукоба који траје већ 30 година и који је однио десетине хиљада живота, јуче је на тргу у Дијарбакиру прочитао један курдски посланик на курдском језику пред неколико хиљада људи који су се окупили на обиљежавању Курдске нове године или Невроза.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *