Колиндина услуга: Помагаће на прикључењу ЕУ

Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић пренијела је предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу да ће Хрватска ставити на располагање БиХ све ресурсе да би јој помогла на путу ка ЕУ. Звиздић је разговарао са Китаровићевом на маргинама 52. Безбједносне конференције у Минхену о унапређењу билатералне и економске сарадње и упознао је о реализацији циљева које […]

субота, 13 фебруара, 2016 / 22:33

Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић пренијела је предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу да ће Хрватска ставити на располагање БиХ све ресурсе да би јој помогла на путу ка ЕУ.

Звиздић је разговарао са Китаровићевом на маргинама 52. Безбједносне конференције у Минхену о унапређењу билатералне и економске сарадње и упознао је о реализацији циљева које је БиХ требало да испуни да би 15. фебруара предала апликацију за чланство у ЕУ, саопштено је из Савјета министара.

Он је навео да је Савјет министара препоручио Предсједништву БиХ преговарачку позицију у вези са прилагођавањем Споразума о стабилизацији и придруживању.

Китаровићева је рекла да Хрватска у потпуности подржава европски и НАТО пут БиХ и истакла важност искорака који БиХ чини према ЕУ.

Према њеним ријечима, стагнација у БиХ траје предуго и БиХ се мора ухватити корак са сусједним државама.

Звиздић је истакао да постоји много разлога да Савјет министара и Влада Хрватске одрже заједничку сједницу и изразио наду да ће хрватски премијер Тихомир Орешковић избарати БиХ за прву званичну посјету у мандату.

Састанку је присуствовао и министар спољних послова Хрватске Миро Ковач.