Колажни усташлук: Нови напад на Душана Басташића

У Хрватској јавности се толерише изразито агресивно понашање и реторика у јавности, а посебно када су у питању покушаји комеморације жртвама злочиначке Независне Државе Хрватске. Логично, предсједник УГ Јадовно 1941 не престаје бити мета.

среда, 3 октобра, 2018 / 15:47

Извјесни Ивица Оркан, представљајући се као пријатељ новинара, а у стварности пуковних Хрватске војске, повео је харангу на Басташића због његовог ангажовања око случаја отмице и противправног држања у затвору Данета Лукајића. Такође пуковника, али Војске Републике Српске.

Без обзира што је за нашу јавност анониман, у Неовисној Републици Хрватској служи за генерисање саговорника који ће се обрушавати на било какав облик појаве представника српског народа у политици. Доказе за своје тврдње углавном тражи по Фејсбуку. Тако је и за Басташића изјавио да је официр Српске Војске Крајине, али и направио колаж од неколико сличица које су се могле наћи на интернету, уз клевету предсједника УГ Јадовно 1941, којег означава као "терористу". Дакако за њега је то и Лукајић.

Будући да Фронтал.СРБ истрајава да у јавности нагласи насиље које се врши над Лукајићем и његовом породицом, без обзира на Ивицину анонимност, дужни смо да објавимо ово из разлога свјесности, без обзира када се то десило.

Са оваквима се никад не зна.4 КОМЕНТАРА

  1. Је ли то онај исти „бригадир“ који је у неколико наврата био присутан на свечаном пријему , поводом „Дана Р.С.“ (у организацији „великог баје“) а уједно је и кресао једну „упосленицу“ из кабинета највећег чувара???
    Све се зна и ништа се не може сакрити па ни усташки „бригадири“.
    Прича се да „Динарска дивизија“ све зна (па и „ране радове“ свих и то бар од краја осамдесетих) и да ће се светити онима који су им слали у посјету дида Пејину унуку да их и у прогонству , тамо преко океана , понижава.