Којих 51 иде да студира у иноземству о трошку Српске (а ко ће се вратити)

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, према којој ће бити додијељена 51 стипендија.

петак, 28 децембра, 2018 / 11:43

Комисија за додјелу стипендија предложила је да се студентима првог цилуса студија у иностранству додијеле 19 стипендија, студентима другог циклуса студија четири стипендије и студентима трећег циклуса студија 28 стипендија.

Буџетом Републике Српске планирано је укупно 191.000 марака за стипендирање студената студија у иностранству.
Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од дана објављивања прелиминарне ранг-листе.

Уколико се студент одлучи за стипендију Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, потребно је да достави увјерење/рјешење/потврду од другог даваоца да се одриче стипендије из другог јавног извора стипендирања. Уколико Министарство накнадно установи да се студент није одрекао стипендије из другог јавног извора стипендирања, исплата стипендије том студенту биће обустављена.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству за 2018. годину пријавила су се 103 студената. Услове конкурса није испунило 47 студената.

Прелиминарна ранг-листа стипендиста доступна је на порталу Владе Републике Српске (www.владарс.нет) – на страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Подносиоци пријава имају право приговора на ову листу у року од осам дана од дана њеног објављивања, тј, од 28.12.2018. године до 05.01.2019. године.Оставите одговор