Који филм је највише зарадио, а који продао највише улазница?

Након што је ових дана премашио зараду од 1,14 милијарди долара, филм "Ирон Ман 3” ушао је на листу пет филмова са највећом зарадом свих времена. Како је објавио сајт “Бокс Офис Мојо”, нови наставак серијала “Ирон Ман” осваја благајне широм свијета, па је тако за непуна два мјесеца зарадио поменуту своту. Тиме је са […]

четвртак, 30 маја, 2013 / 08:44

Након што је ових дана премашио зараду од 1,14 милијарди долара, филм "Ирон Ман 3” ушао је на листу пет филмова са највећом зарадом свих времена.

Како је објавио сајт “Бокс Офис Мојо”, нови наставак серијала “Ирон Ман” осваја благајне широм свијета, па је тако за непуна два мјесеца зарадио поменуту своту. Тиме је са са петог мјеста збацио трећи дио “Трансформерса” из 2011. године.

Листом филмова са највећом зарадом суверено влада редитељ Џејмс Камерон, с обзиром на то да су његови филмови на првом и другом мјесту. Ријеч је о филмовима “Аватар” и “Титаник” од којих су оба зарадила више од две милијарде долара.

На трећем мјесту налазе се “Осветници” редитеља Џоша Ведона, који на једном мјесту окупљају чувене Марвелове јунаке. Тај филм је прошле године зарадио више од милијарду и по долара. Четврто мјесто заузима последњи наставак серијала “Хари Потер” који је зарадио 1,34 милијарде долара.

С обзиром на то да се “Ирон Ман 3” и даље успјешно приказује у биоскопима, очекује се да ће заузети четврту позицију и за собом оставити филм “Хари Потер и реликвије смрти 2”.

Међутим, сајт “Бокс Офис Мојо” наводи како зарада филма није добар показатељ гледаности, јер су цијене карата значајно скупље данас него ранијих година, нарочито у САД. Када би се и то узело у обзир, филм са највише продатих улазница у САД без сумње је “Прохујало са вихором”.