Која нација је најарогантнија у Европи, а коме се не може вјеровати?

Велика Британија и Француска коначно су се око нечега сложиле: Французи су најарогантнији народ у Европи. Ово су показали резултати америчког истраживања које је за циљ имало да сазна шта европске нације мисле једне о другима, а у њиховим одговорима присутни су многи национални стереотипи. Британци мисле да су њихови сусједи преко канала најарогантнији народ […]

петак, мај 17, 2013 / 11:27

Велика Британија и Француска коначно су се око нечега сложиле: Французи су најарогантнији народ у Европи.

Ово су показали резултати америчког истраживања које је за циљ имало да сазна шта европске нације мисле једне о другима, а у њиховим одговорима присутни су многи национални стереотипи.

Британци мисле да су њихови сусједи преко канала најарогантнији народ и да им се најмање може вјеровати. Занимљиво, Французи су сами себе истовремено оцијенили као најарогантнију и најмање арогантну нацију у Европи. Нијемце сви сматрају нацијом којој се може вјеровати, иако, и Грци то мисле за себе.

Британија, Шпанија, Италија, Чешка и Пољска виде Њемачку као нацију са најмање саосјећања.

Занимљиво је да су Италијани сами себе оцијенили као нацију којој се најмање може вјеровати, али да имају највише саосјећања, што је управо супротно од начина на који доживљавају Нијемце.

На темељу истраживања које се спровео Пју Рисрч центар у Великој Британији, Француској, Њемачкој, Италији, Шпанији, Грчкој, Пољској и Чешкој, амерички истраживачки центар закључује да је ЕУ „нови болесник у Европи“Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *