Кохабитација у ‘Рвата: Милановић забранио министру одбране да говори у касарни, страдао начелник генералштаба

Министар одбране Хрватске Марио Баножић затражио је данас смјену начелника Главног штаба Оружаних снага Роберта Храња због тога што му је забрањено обраћање на полагању војничке заклетве у Пожеги.

петак, 29 октобра, 2021 / 16:42

Из Министарства одбране Хрватске је саопштено да су предсједник Зоран Милановић и Храњ прекршили Закон о одбрани када су министру Баножићу забранили да се обрати на догађају у Пожеги.

"Први пут у историји било је забрањено министру одбране да се обрати на догађају у Оружаним снагама, те је министар Баножић затражио оставку начелника Храња", наводи се у саопштењу.

Нешто касније Банижић је потврдио "Јутарњем листу" да му је Храњ рекао да ће сам поднијети оставку.

Из ресорног министарства подсјећају да је Баножић раније донио одлуку о одржавању свечаности поводом полагања заклетве, чијим програмом је било предвиђено одбраћање начлиника Главног штаба, министра одбране и предсједника Хрватске.

Међутим, Милановић је потом донио наредбу којом је одредио да на свечаности може само он да говори, те је забранио обраћање министра одбране, за шта, како наводе из ресорног министарства није имао упоришта у закону.Оставите одговор