Кoчићева награда Јерговићу и Бајцу

БАЊА ЛУКА – Књижевници Миљенко Јерговић и Владислав Бајац добитници су овогодишње књижевне награде "Кочићева књига", коју додјељује Задужбина "Петар Кочић" Бањалука – Београд за висока достигнућа у савременој књижевност и оданости Кочићевој ријечи и мисли. Уредник и директор Задужбине "Петар Кочић" Никола Вуколић рекао је Срни да ће награда овогодишњим добитницима бити уручена 15. […]

среда, децембар 8, 2010 / 19:04

БАЊА ЛУКА – Књижевници Миљенко Јерговић и Владислав Бајац добитници су овогодишње књижевне награде "Кочићева књига", коју додјељује Задужбина "Петар Кочић" Бањалука – Београд за висока достигнућа у савременој књижевност и оданости Кочићевој ријечи и мисли.

Уредник и директор Задужбине "Петар Кочић" Никола Вуколић рекао је Срни да ће награда овогодишњим добитницима бити уручена 15. децембра у Библиотеци града Београда.

"За Бајца и Јерговића можемо рећи да су изузетне личности наших култура, веома образовани, вишеструко талентовани. Они су не само познати и признати књижевни ствараоци, приповједачи, романсијери, писци, преводиоци, издавачи него и својеврсни културолози па и историчари", рекао је Вуколић.

Он је нагласио да је књижевно дјело Јерговића и Бајца достојно најискренијег читалачког поштовања и дивљења.

Задужбина "Петар Кочић" у посљедњих 15 година додјељује књижевну награду "Кочићева књига" за цјелокупно стваралаштво, а ове године трочлани жири одлуку о добитницима је донио једногласно.Оставите одговор