Кочић наш предизборни

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић оцијенио је да је Кочићевог збор прилика за подсјећање на јединство у одбрани Републике Српске и српског националног идентитета. "Никада немојте заборавити одбрану Полиције Републике Српске и улогу Милорада Додика у том послу. Добро смо се разумјели и зато смо овдје стварали боље услове за састајање. У претходним годинама […]

недеља, август 26, 2012 / 21:33

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић оцијенио је да је Кочићевог збор прилика за подсјећање на јединство у одбрани Републике Српске и српског националног идентитета.

"Никада немојте заборавити одбрану Полиције Републике Српске и улогу Милорада Додика у том послу. Добро смо се разумјели и зато смо овдје стварали боље услове за састајање. У претходним годинама су грађени путеви, водоводи, што ће омогућити бољи живот на овим просторима“, рекао је у Стричићима Џомбић, који је и предсједник Организационог одбора 47. Кочићевог збора.

Џомбић је поручио да је Република Српска на добром путу, те да руководство "доноси политичке и економске одлуке веома одговорно и у најбољем интересу народа".

Обраћајући се посјетиоцима збора у Стричићима, Џомбић је истакао да је Кочић народу на овим просторима оставио задатак да његују традицију.

Предсједник Завичајног друштав „Змијање“ Недељко Чубриловић рекао је да ће, његовањем традиције и давањем значаја Кочићевом дјелу, "бити обогаћени потенцијални природни ресурси за туризам, који је итекако запостављен".

У оквиру Културно-умјетничког програма под називом "Петар Кочић међу Змијањцима" о животу и дјелу српског писца говорио је овогодишњи добитних Кочићеве награде књижевник Јован Бабић.

Након овог програма предвиђено је надметање у сеоским играма и спортовима, борбе бикова, те уручивање признања спортистима и награде „Јаблан“.

На Мањачи је данас, у склопу централне манифестације 47. Кочићевог збора, почело снимање серије и филма инспирисаних животом и дјелом писца и народног трибуна Петра Кочића. Филм и серија, за чије је снимање Влада Српске издвојила 500.000 КМ, у продукцији Алтернативне телевизије из Бањалуке и Народног позоришта Републике Српске, требало би да буду завршени у нередних годину дана.

Снимању прве клапе филма и серије о Петру Кочићу присуствовао је предсједник Владе Српске Александар Џомбић, министар просвјете и културе Антон Касиповић, министар здравља и социјалне заштите Српске Ранко Шкрбић, министар породице, омладине и спорта Нада Тешановић, те градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић, предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић, те друге јавне личности.

Повезано0 КОМЕНТАРА

 1. Да није „Кочић“ прекрупан залогај за ове аматере!?
  Он и његово дјело заслужују далеко веће професионалце да о томе снимају и раде, а не само за локалну употребу.
  Живи били па видели!

  Ко више паметан слуша Џомбића и камарилу.
  Девалвирали су и ову манифестацију која је могла да буде заиста од врхунског и културног и сваког другог значаја за целу РС.

 2. Никад немојте заборавити улогу М.Додика у продаји јасеновачке грађе усташама,у предаји ВРС,у губитку фискалног суверенитета РС,у предлагању 4.ентитета.Има још колико хоћеш али немам времена.

 3. U prvom red da pozdravim svoje drage frontalovce.
  A, o temi nema mnogo sta da se napise osim da zazalim sto Kocic nije ziv da napise koje slovo o velikom zlu -ovoj ugnjetavackoj vlasti, koja je uradila ono sto nisu svi nasi neprijatelji zajedno uradili. Unistili su srpski narod ekonomski, duhovno, bioloski.
  No nadam se da medju nama ima jos Kocica cija pera ce zabiljeziti njihova necovjestva i tiraniju sa obiljezjima autogenocida.I jos se nadam da ce neko od nas docekati vrijeme da zlocinci odgovaraju za svoja nedjela. I pred Bogom, i pred narodom.

 4. Предсједник Завичајног друштав „Змијање“ Недељко Чубриловић рекао је да ће, његовањем традиције и давањем значаја Кочићевом дјелу, „бити обогаћени потенцијални природни ресурси за туризам, који је итекако запостављен“.
  Ja poslije ovakve izjave ostanem na PAF.B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *