Ко то каже, ко то лаже: Додик каже да је однос са Београдом супер

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је однос власти у Београду према Републици Српској одличан и да је добра сарадња Србије и Српске видљива на свим нивоима. Редовно се одржавају сједнице двије владе, имамо низ билатералних сусрета, а радимо и на појединачним пројектима, рекао је Додик. Он је негирао да је у својим […]

петак, 6 децембра, 2013 / 12:24

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је однос власти у Београду према Републици Српској одличан и да је добра сарадња Србије и Српске видљива на свим нивоима.

Редовно се одржавају сједнице двије владе, имамо низ билатералних сусрета, а радимо и на појединачним пројектима, рекао је Додик.

Он је негирао да је у својим изјавама помињао некакве притиске Њемачке на Србију у вези са њеним односом према Републици Српској, наводећи да је на новинарско питање које је било тако формулисано рекао да је увјерен да "Србија неће издати Српску".

"Све остало су чисте спекулације. Моје ријечи биле су потпуно чисте, без иједне мрље, нисам уопште помињао Њемачку", рекао је за лист "Данас" Додик, додајући да су такви наводи "општа мјеста и да не жели да се бави спекулацијама".

Он је навео да се стално рециклирају приче да је однос Београда и Српске био срдачнији у вријеме предсједничког мандата Бориса Тадића, напомињући да "они који то чине немају никакву нову идеју већ се баве нивелисањем ко је срдачнији, што је неутемељено".

"Ми уважавамо демократски изабрану власт у Србији у истој мјери као што је то био случај са претходном влашћу, коју је предводила Демократска странка, а имали смо и одличне односе са Војиславом Коштуницом за вријеме његовог предсједничког мандата", истакао је Додик.

Он је рекао да Српска нема намјеру да на било који начин доводи у питање демократску вољу народа Србије и да апсолутно подржава политику Београда, што подразумијева и подршку званичној политици Србије у вези са питањима регионалне сарадње.

Коментаришући изјаве појединих посланика њемачког парламента и Европског парламента да би он требало да одигра конструктивнију улогу у успостављању боље сарадње у БиХ, Додик је рекао да би веома радо то учинио када би могао да помогне успостављању боље атмосфере у БиХ.

"Не могу ја да, рецимо, играм, пјевам, плешем и слично јер то не би нимало помогло. Проблем се не односи на мене, већ лежи у Федерацији БиХ", нагласио је предсједник Републике Српске.

Он је додао да је Српска та која би требало да буде незадовољна, јер је предузела све позитивне кораке, док у Федерацији БиХ не могу да се договоре о провођењу одлуке "Сејдић-Финци“, као ни о успостављању механизма координације за преговоре са ЕУ.

"Ми у Републици Српској бринемо о нашем Уставу и нашој позицији, а знамо да то некима не одговора. Дакле, наше позиције зависе искључиво од Устава Српске и Дејтонског споразума, па дјелујемо у складу с таквим начелима", рекао је Додик.0 КОМЕНТАРА

  1. „Дакле, наше позиције зависе искључиво од Устава Српске и Дејтонског споразума, па дјелујемо у складу с таквим начелима, рекао је Додик.“

    Рекао је он, и исте секунде понудио лагумџији да он бира два своја „србина“ из ФБиХ, а исто тако два бошњака из РС у ПБиХ!?
    Па ће нас тамо заступати неки Јусуф, од кеве милеве и бабуке Сулејмана, а тај иначе воли мајчин народ исто ко Бајро прасе, па самим тим да даље не предвиђамо на шта би то личило, од ових додикових пијаних жеља да се прочепрка по Дејтону!?

Оставите одговор