Ко селфира, тај и дочека: Жељка се молила са Трампом

Није јасно да ли је фотографију из Уједињених Ентитета Сјеверне Америке опет сама направила и послала предсједница Владе Српске, будући да јој се не виде обе руке у кадру, а и фотографија је сасвим непрофесионалне композиције.

четвртак, 8 фебруара, 2018 / 13:26

У сваком случају, можда ће овај пут бити лакше дознати колико је новца утрошено на пут и ко је шта платио, док је разумно вјеровати да је позивница упућена од стране америчке администрације, за разлику од прошлог пута.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је 66. Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у хотелу "Хилтон" у Вашингтону, а чији је домаћин предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп.

Молитвеном доручку присуствовало је више хиљада званица из свијета политике, друштва и економије из преко стотину земаља, за које Организациони одбор, који чине представници Конгреса, оцијене да су остварили значајне друштене резултате у својим земљама.

Овом приликом предсједница Цвијановић је истакла да је Национални молитвени доручак добра прилика да се у непосредном контакту са представницима америчких институција, као и учесницима из других земаља размијене искуства и мишљења о актуелним темама, али и истакне положај и значај Републике Српске у регионалним оквирима.

Она је нагласила да је посјета Вашингтону добра прилика за сусрете са утицајним личностима у САД, представницима америчког Конгреса, финансисјких институција, али и са представницима српске дијаспоре у САД.

Сваке године, предсједник Сједињених Америчких Држава и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД, дипломате и угледне званице да размијене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност.