Ко од опозиције није дошао на оснивачку сједницу НДП?

Драган Чавић изабран је за предјседника, а Крсто Јандрић за потпредсједник Народног демократског покрета, чиме је званично окончано присаједињење ДП и НДС. Оснивачкој сједници одржаној у Бањој Луци присуствовали су и предсједници ПДП Младен Иванић, СРС РС Миланко Михајлица, НСП Здравко Крсмановић, те некадашњи предсједник Српске Никола Поплашен. СДС је представљао потпредсједник Предраг Ковач, а ПУПС […]

понедељак, јун 10, 2013 / 11:06

Драган Чавић изабран је за предјседника, а Крсто Јандрић за потпредсједник Народног демократског покрета, чиме је званично окончано присаједињење ДП и НДС.

Оснивачкој сједници одржаној у Бањој Луци присуствовали су и предсједници ПДП Младен Иванић, СРС РС Миланко Михајлица, НСП Здравко Крсмановић, те некадашњи предсједник Српске Никола Поплашен. СДС је представљао потпредсједник Предраг Ковач, а ПУПС предсједник Илија Стеванчевић.

"Ово је режим једног човјека. Ово је приватна држава, гдје је нормално да се отима приватна имовина и да полиција туче грађане. Живимо у друштву гдје неколицина жели да управља приватним животима", рекао је Чавић у изјави новинарима у Бањој Луци.

У НДП-у вјерује да је њихово уједиње добар примјер и за заједнички наступ опозиције.

"Позивамо и друге политичке партије да нам се придруже како бисмо на сљедећим изборима, или прије, дошли до толико жељених промјена у РС-у", рекао је Јандрић.

НДП у Народној скупштини РС-а већ има посланички клуб од четири посланика, те вјерују ће у наредном периоду бити релевантна политичка снага у Српској.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *