Ко о чему, Џафи и НАТО о агресијама и рату

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић примио команданта НАТО штаба у БиХ Памелу Мекгаха, те у саопштењу наставља провокације српског народа, називајући грађански рат у БиХ "агресијом", те специјалну војну операцију Русије у бившој совјетској републици Украјини "инвазијом", повезујући те двије ствари без икакве потребе.

среда, 13 априла, 2022 / 22:48

Такође, Џаферовић се понаша као да је пут у НАТО готова ствар, а наравно да није, нити ће бити без референдума о томе у Републици Српској, који, опет, сви можемо предвидити.

Но, ево шта пише у саопштењу:

Разговарано је о актуелној безбједносној ситуацији у Босни и Херцеговини, са посебним фокусом на утицај руске инвазије на Украјину на безбједност у Босни и Херцеговини и региону.

Заједнички је истакнуто да је од изузетног значаја придруживање Босне и Херцеговине резолуцији Генералне скупштине Уједињених нација којом се осуђује руска агресија на Украјину, као и других сличних аката међународне заједнице.

Разговарано је о односима и заједничким пројектима Босне и Херцеговине и НАТО савеза, а посебна пажња посвећена је питању интеграционох пута и сарадње између НАТО савеза и институција Босне и Херцеговине, примарно Оружаних снага БиХ и Министарства одбране.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић је казао да су НАТО и ЕУ интеграције утврђен спољнополитички циљ, те да Босна и Херцеговина своју безбједносну и одбрамбену политику дефинише у тијесној сарадњи са НАТО савезом.

Предсједавајући Предсједништва БиХ истакао је захвалност НАТО савезу и НАТО штабу у БиХ за све што чине за Босну и Херцеговину, од заустављања агресије и закључивања Дејтонског мировног споразума, преко реформе одбрамбеног сектора, па све до данас.