Ко не воли Алкалаја, тај је Србин

Агенција за истраге и заштиту Босне и Херцеговине (Сипа) покренула је поступак против тројице својих припадника. Поступак је покренут јер нису пријавили министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја који је у једном сарајевском кафе-бару подругљиво нападао Бошњаке запослене у Министарству, истовремено се расистички изражавајући о Србима. Алкалај је у сриједу, 22. децембра, увече након новогодишњег […]

субота, децембар 25, 2010 / 13:56

Агенција за истраге и заштиту Босне и Херцеговине (Сипа) покренула је поступак против тројице својих припадника.

Поступак је покренут јер нису пријавили министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја који је у једном сарајевском кафе-бару подругљиво нападао Бошњаке запослене у Министарству, истовремено се расистички изражавајући о Србима.

Алкалај је у сриједу, 22. децембра, увече након новогодишњег пријема у Министарству на коме се готово нико од званица није појавио, у кафе-бару „Бугати”, на запрепашћење гостију, вербално напао секретара Министарства Аднана Хаџикапетановића који, такође, није био на пријему, пишу Незавнисне новине.

– Србине! Србине! Он је Србин! Срби су те наговорили да не дођеш на пријем-викао је Алкалај на Хаџикапетановића.

У међувремену, у кафе-бар је ушао и његов савјетник, бивши радник Обавјештајно-безбједносне агенције Сенад Бужимчић који се сасвим нормално руковао са Хаџикапетановићем, што је додатно изиритирало Алкалаја.

– Што се рукујеш са Србима?! Он је Србин! Иди опери сад руке кад се рукујеш са Србима – галамио је Алкалај.

Све ово посматрала су тројица припадника Сипе и сутрадан нису пријавили надлежнима скандал који је изазвао министар Алкалај.

Поступак против њих покренут је након што се за овај несвакидашњи излив мржње сазнало у институцијама БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *