Ко наслеђује Тихића: Мехмедовић нова нада

Унутарфракцијски обрачуни у Странци демократске акције за насљедника озбиљно болесног предсједника странке Сулејмана Тихића одавно су почели, иако то у СДА немушто негирају – пише „Дневни аваз“. Као потврду тога лист наводи и јучерашње саопштење потпредсједника СДА и посланика ове странке у Представничком дому Паралементарне скупштине БиХ Шемсудина Мехмедовића, "које су аналитичари, иако је у […]

уторак, 23 августа, 2011 / 08:58

Унутарфракцијски обрачуни у Странци демократске акције за насљедника озбиљно болесног предсједника странке Сулејмана Тихића одавно су почели, иако то у СДА немушто негирају – пише „Дневни аваз“.

Као потврду тога лист наводи и јучерашње саопштење потпредсједника СДА и посланика ове странке у Представничком дому Паралементарне скупштине БиХ Шемсудина Мехмедовића, "које су аналитичари, иако је у први план истакнута наводна брига за раднике у БиХ, препознали као рукавицу у лице водству СДА“.

Лист сазнаје да је Мехмедовић прије неколико дана бијесан дошао у централу СДА и донио писмо у којем је изнио незадовољство актуелним приликама у СДА, па и дјеловањем Владе Федерације БиХ.

Наводно је јавно негодовао јер је његов колега и шеф кадровске комисије Адил Османовић већ сам себе поставио за Тихићевог насљедника.

"Османовић прави страначку инфраструктуру, стално је у централи СДА и настоји оставити утисак да вуче све конце. Тихић је већ скоро отписан. Разне фракције на терену лобирају за своје фаворите. У свему томе Османовићева фракција настоји маргинализовати Мехмедовића, чему се он успротивио. Мехмедовић је очекивао да трагом писма буде позван на разговоре у централу, али су његова упозорења игнорисана због чега је он сада јавно иступио" – појашњава саговорник листа из СДА.

У саопштењу Мехмедовић је истакао да је у ФБиХ на сцени најтежи облик израбљивања радника, те криви Владу ФБиХ да је "одговорна за успоравање инвестиција у појединим јавним предузећима".

Како "Аваз" незванично сазнаје, Социјалдемократска партија БиХ ускоро би требало да се одреди о Мехмедовићевом иступу.Оставите одговор