Ко гледа РТРС? – Секција независност

Налаз агенције Мареко индекс Боснија о слабој гледаности РТРС, био је на узорку и РС, и ФБиХ уједно. Овај пут доносимо резултате само за Српску. Наша прошла објава резултата праћења гледаности од стране ове агенције, изазвала је доста коментара, те се су се замјерке односиле углавном на то, да се узорак није односио искључиво на […]

уторак, фебруар 1, 2011 / 10:45

Налаз агенције Мареко индекс Боснија о слабој гледаности РТРС, био је на узорку и РС, и ФБиХ уједно. Овај пут доносимо резултате само за Српску.

Наша прошла објава резултата праћења гледаности од стране ове агенције, изазвала је доста коментара, те се су се замјерке односиле углавном на то, да се узорак није односио искључиво на Републику Српску.

За период тринаест дана ове нове, 2011. године, Мареко индекс Боснија је спровео истраживање од 01.01.2011. до 13.01.2011 и на подручју Републике Српске. Мјерење је обављено уз помоћ тзв. „пиплметара“ (српски речено, „људомјера“); у непрекидном трајању, односно свих двадесет и четири часа дневно у периоду од 13 дана. Резултати који су добивени, јесу сљедећи:

Најмању гледаност имала је национална тв кућа Републике Српске, тако да дио колача на медијском небу Српске, који припада РТРС, износи 10,2 одсто. Већу подршку гледалаца за 4,4 одсто, има Алтернативна телевизија из Бање Луке, те она износи 14,6 одсто.

Према овом мјерењу и агенцији, највећу гледаност од три националне фреквенције у Републици Српској, има ТВ БН из Бијељине, која је на овој скали заступљена са 18,6 одсто.Оставите одговор