Ко да нисмо родбина: Студенти из Србије упознавали Српску

Да није страшно, било би крајње смијешно. Двије земље у којима живи исти народ, повезан ако ништа са барем милион људи који воде поријеколо и имају родбину преко Дрине, морају да се упознају!? И то баш онако како се чини кад двије земље склопе дугорочну сарадњу у привреди, па међусобно једни о другима почну стварати […]

уторак, 13 маја, 2014 / 18:36

Да није страшно, било би крајње смијешно. Двије земље у којима живи исти народ, повезан ако ништа са барем милион људи који воде поријеколо и имају родбину преко Дрине, морају да се упознају!? И то баш онако како се чини кад двије земље склопе дугорочну сарадњу у привреди, па међусобно једни о другима почну стварати позитивне слике у јавности.

Фронтал темељно прати медије у Србији и на сва звона звони када у њима види вијест у Српској, која не подразумијева неку Додикову изјаву или тешку несрећу са већим бројем жртава. Тим подцртавањем истичемо колико је једна таква природна ствар уствари сензација и инцидент. 

Таква ситуација вуче коријен још од времена када је брачни пар Милошевић Марковић увео сваку врсту блокаде на Дрини. Прилично је симпатично правити акције попут ових у вијести која слиједи, али нам није јасно како скидање ембарга на медијско праћење Републике Српске у београдским медијима није дошапнуто током оноликих грљења "наше" и "њихове" власти.

Можда данас не би изгледали као на слави, кад вам родитељи кажу: Ово су вам рођаци, дружите се. 

Још увијек је вијест: Београђани посјетили Бању Луку

На пријему за студенте Правног факултета Универзитета из Београда, који током стручно-академске посјете бораве у Српској у оквиру манифестације "Упознај Српску, упознај своје", Цвијановићева је говорила и о економској и политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о односима Српске и Србије.

Цвијановићева је упознала студенте о начину рада и функционисању Владе Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Студенти Правног факултета Универзитета у Београду захвалили су премијеру Српске на пријему и истакли да је посјета Влади веома корисна и да ће им информације које су чули о њеном раду допринијети бољем разумијевању прилика у Републици Српској, БиХ и региону.

Пријему код предсједника Владе Српске присуствовали су и генерални конзул Србије у Бањој Луци Владимир Николић и шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађан Цицовић. 0 КОМЕНТАРА

  1. Имам неко 6. чпуло за идиотске текстове Фронтала.

    Јок,у Србији су сви изузетно упознати са политичко-економским стањем у РС.

  2. Спасите шаку честитих читалаца и не пишите глупости x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *