Ко ће Сарићу и другим Сарићима платити одштету?

Суђење Горану Сарићу је трајало око четири године, а затим га је тзв. Суд БиХ ослободио је првостепеном пресудом. И ником ништа? Српски политичари су поново показали да су само брбљивци. Нема никог да заштити војнополицијски врх који нас је бранио у рату.

недеља, фебруар 18, 2018 / 07:54

Сарић је био оптужен да је у својству команданта Специјалне бригаде полиције МУП РС починио злочин над муслиманским живљем у Сребреници. И не само то.

Раније, када су га ухапсили припадници Сипе, говорили су да то чине по налогу тзв. Тужилаштва БиХ. Грубишић, као заштитно лице овог антисрпског суда за осветне и политичко-естрадне потребе, рекао је да је „осумњичен за кривично дјело злочин против човејчности“. Одмах послије хапшења, приведен је дежурном тужиоцу Тужилаштва БиХ, који

Сарић је осумњичен да је одговоран за убиство муслиманских 10 цивила у јуну 1992. из сарајевских рубних насеља Нахорево и Пољине. Сумњичили су га да је одговоран и „за прогон и мучење многих муслимана, који су са подручја под српском контролом протјерани у Сарајево“.

У то вријеме данас ослобођени Сарић је био начелник полиције у Српском Сарајеву – Центар. Са тог мјеста је 1994. године постављен за команданта специјалне полиције МУП РС, да би касније добио и чин генарала. Пензионисан је, убрзо послије рата, 1996. године, и живио у Бијељини.

Малтретирања је, као и сваки виши официр оружаних снага Српске, подносио још и прије хапшења, па је тако због малтретирања од стране окупаторских војски и цивилних намјесника у Сарајеву, изгубио и посао предавача на полицијској школи у Бањој Луци.

На све то, Сарић је ослобођен и речено му је – нема везе, други ћемо пут?

Из проведених доказа Суд није могао ван разумне сумње утврдити да је оптужени знао за злочиначку намеру главних извршилаца – казао је председавајући Судског већа Станиша Глухајић.

Сарић, бивши командант Специјалне бригаде полиције ослобођен је да је издао упуте, али и вршио контролу над замеником Љубомиром Боровчанином – који је у Хашком трибуналу осуђен на 17 година затвора за ратни злочин у Сребреници – те да је помагао члановима удруженог злочиначког подухвата (УЗП).

Судско веће није могло утврдити ни да ли је Сарић био члан команде штаба полицијских снага Министарства унутрашњих послова РС (МУП РС), али зато му је могло узети четири године живота, као што и сада загорчава пензионерске дане, дедама и унуцима, само уколико су били припадници војске или полиције Републике Српске.

Под хитно треба бојкотовати било какве дјелатности тзв. Суда БиХ, а посебно је потребно спријечити Сипу да хапси кога јој се прохтије по територији Српске и налозима овог квазисуда, у којем главну ријеч, као и у тзв. Уставном суду БиХ, воде окупаторски плаћеници, који нису држављани наше земље.

 6 КОМЕНТАРА

 1. Ova masovna hapsenja boraca VRS i policajaca RS iz vremena odmbranbeno otzdzbinskog rata je jedna vrsta specijalnog psiholoskog rata kojom se vrsi priprema terena za ono sto dolazi a to je vojna agresija i ciscenje BIH od Srba..Bakir i njegovi saveznici sa zapada rade ovo veoma sofisticirano.Kad u jednoj maloj opstini kakav je Visegrad uhapse 20 ljudi boraca i oficira VRS a drzava za koju su se borili ne stane iza njih i ne zastiti ih .. to jako lose utice na moral.Dodikov rezim kao i SZP su pod kontrolom zapada ,rokfelera i rostilda,mmf i njima je jedino bitna vlast i da mogu da kradu i namjestaju tendere i izvlace pare iz budzeta dok narod vecina trpi Isusove muke ziveci u velikom siromastvu i progonjen od bakirovog suda u sarajevu

  1. U Višegradu je u proteklom ratu ubijeno između (2000 i 3000) ljudi. Za počinjena zlodjela su pred Međunarodnim tribunalom u Den Haagu osuđeni Milan i Sredoje Lukić, te manje poznati, ali ništa manje brutalni Boban Šimšić, Željko Lelek, Mitar Vasiljević, Nenad Savić, Novo Rajak, Oliver Krsmanović, Momir Savić…
   U lepome starom gradu visegradu, gde duboka Drina lesevima tece…

 2. „Под хитно треба бојкотовати било какве дјелатности тзв. Суда БиХ, а посебно је потребно спријечити Сипу да хапси кога јој се прохтије по територији Српске и налозима овог квазисуда, у којем главну ријеч, као и у тзв. Уставном суду БиХ, воде окупаторски плаћеници, који нису држављани наше земље.“

  Потпуно оправдани и смислени захтјеви и савјети, подржавам ово. Сипином зулуму над српском нејачи и херојима рата се треба оружјем супротставити, а то ће бити и лакше сада када стигну пушке у марту, а неће бити ни оправдања да се не може СИПА зауставити…Срби ће испасти праве пичкетине ако наставе допуштати да окупаторски тзв. Суд и тзв. Тужилаштво у њиховој сопствној држави ради шта и како хоће. Ако су се већ изадјници и потурице из тзв. СзП-а продали за пар туфаија и коју сахан хурмашица, СНСД и Стевандић требају оружјем бранити Српску од вањских и унутрашњих непријатеља.

  1. Полако „Османе“ , полако. Гатате Ви као жаба гаталинка вријеме. А шта би са , како Ви кажете , зулумом режима у Р. Српској над истим тим борцима и сиротињом? Заборављате да и тога има. А те пушке и брањење армијом „великог баје“ , да и то мало појасните? Нисам сигуран у те пушке и у ту „армију“. Сви заборављају ријечи Стјепана Месића па и Ви. Тих 2500 пушака је сасвим довољно да се његове пријетње остваре јер је много реалнија , па и за запад повољнија опција , НДХ до Дрине и Земуна (укључујући ту и муслиманско „цвијеће“) него некаква „Џамахирија“ до Саве и Уне. И ко би нас бранио тим пушкама? Стевандић , „намицатељица знања“ , Гатало , Мате Ђаковић и слични а сви под командом генералисимуса „великог баје“? Или би режим поново тутнуо те пушке сиротињи у руке јер како каже наш народ : „Лако је туђим глогиње (коприве) млатити“?!?

 3. 1992 nije bilo gospode i sirotinje svi smo bili drugovi pa je bilo potpuno rasulo ,mogu misiti sta ce se sada desavati kad neko potpuno nezasluzeno jede susi i vozi dzipa od 300 iljada a nekom zapljene krmacu jer nije platio rtrs preplatu ili oduzmu tv i ves masinju jer nije platio odvoz smeca mrkonjickom klanu..a na drugoj strani imas isto ali njihova sirotinja je ubjedjena da su za njihov los zivot krivi srbi,da je kriv dejtonski sporazum,samo kad bi Bosna bila unitarna i kad nebi bilo Srba i malog entiteta zavladao bi takav rahatluk,a tu je i ratna propaganda i ratna psihoza koja 22 god od karaja rata ne prestaje,price o genocidu i zlocinima,drzanje hutbi po dzamijama itd uz ova hapsenja onih koji su branili i borili se u proslom ratu jasno je kuda sve ovo vodi.I mojoj senilnoj babi stani od 93 god je jasno kuda sve vodi

  1. …или тешком РВИ, првоборцу, са троје дјеце дођу неколико дана пред Божић да сијеку струју због дуга од 270км, иако је са њима претходно направио договор, иако је тај дуг вјештачки направљен са њихове стране удуплавањем рачуна непотрошене енергије од прошле године…,

   ко веле, вјероватно је сада нешто сакупио за божићну печеницу, ај’мо му избити…,
   Све се пише и памти, до једном!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *