Ко ће него Џафи: Муслиманима смета што би Србија бранила Српску

У саопштењу муслиманског члана предсједништва (а није Комшић) каже се: Стратегија одбране и националне безбједности Републике Србије представља грубу повреду суверенитета и територијалног интегритета Босне и Херцеговине.

четвртак, 26 децембра, 2019 / 14:07

Проглашавање дијела Босне и Херцеговине нечим што је од посебног значаја за безбједност и одбрану Републике Србије представља израз агресивне политике према Босни и Херцеговини. Ентитет Република Српска је дио суверене државе Босне и Херцеговине и није само ентитет српског народа, него и бошњачког и хрватског и свих других народа који тамо живе, као уосталом и цијела Босна и Херцеговина.

Устав Босне и Херцеговине је једини заштитник ове земље, свих њених дијелова и народа, и то не могу бити друге државе, а поготово не оне које су због учешћа у агресији на Босну и Херцеговину потписнице Дејтонског мировног споразума.

Уставом Босне и Херцеговине је предвиђен начин како његовог функционирања, тако и евентуалних измјена. Ту нема и никада неће бити мјеста за друге државе. То је питање само Босне и Херцеговине и нас који у њој живимо.

Имајући у виду разне тезе које у посљедње вријеме долазе из Србије о «заштити српског народа гдје год он да живи», затим «да Република Српска нема војску али је има српски народ» и слично, може се закључити да наведена стратегија није ништа друго до препакована верзија стратегије коју је 90-их година прошлог стољећа покушао да проведе злочиначки режим Слободана Милошевића.

Још једанпут подсјећам да Република Србија није гарант Дејтонског мировног споразума, већ потписница са јасно преузетим обавезама. Кључна обавеза је прописана у члану 1. Опћег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини, гдје је јасно наведено да се Србија мора суздржати од сваког дјеловања упереног против територијалне цјеловитости или политичке независности Босне и Херцеговине.4 КОМЕНТАРА

  1. Јебем ли му хануму!!!
    Наћера ме говно да ми Вулин буде симпатичан.

    Говно прије три дана изјави да он сматра да је Косово независна држава, иако говно предсједава предсједништвом бих (док јопет не дође Додикових 8 мјесеци малим словом), предсједништвом државе која није признала Косово, а данас лаже да му Србија пријети.

  2. Без бриге. Наш вајни министар војни је заузет у пластенику, треби коров међу „парадајзом“. „Прецједник“ ваља танџаре арапским племенима. Све њихове изјаве како наводно брину за стадо ма где оно било су прдеж у ветар.
    Они су своју муницију испуцали, остала је само магла, а и то се разилази.
    Босанци имају већу прангију.