Књижевни мотиви: Додик тражи извињење Прилепину и Русији

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Источном Сарајеву да се институције БиХ морају што прије извинити Русији и њеном писцу Захару Прилепину.

четвртак, септембар 13, 2018 / 11:04

Додик је истакао да се надлежни у институцијама БиХ морају извинити и Републици Српској, јер су 23. августа забранили улазак у БиХ овом руском писцу.

„Ако тога нема, наши односи ће бити доведени на ниво који ће увијек тражити додатне одговоре на то“, рекао је Додик након разговора са руским амбасадором у БиХ Петром Иванцовим.

Према његовим ријечима, још нема никаквих одговора из институција БиХ у вези са недавним случајем забране уласка у БиХ руском писцу Захару Прилепину.

„Иванић и остали ћуте о томе, а ни Савјет министара ништа не говори. Очигледно је да је ријеч о злоупотреби институција БиХ и то се више никада не смије десити“, нагласио је Додик.

Говорећи о састанку са руским дипломатом, Додик је навео да су разговарали о посјети губернатора Санкт Петербурга Георгија Полтавченка, који данас стиже у Бањалуку, те о посјети министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова у понедјељак, 17. септембра.

Према Додиковим ријечима, Лавров ће у Бањалуци присуствовати освештењу темеља Руско-српског центра.

Додик је рекао да је на састанку са Иванцовим било ријечи и о предизборној кампањи која је у току, те нагласио да се морају створити услови за одржавање фер и коректих избора у БиХ, са чиме се сагласио и руски амбасадор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *