Књиго моја хватај се за главу!

Интернет, брзе и кратке информације о обавезној литератури, те недовољна мотивисаност забрињавајуће су смањили број учлањених средњошколаца у Народну библиотеку "Бранко Чучак" на Хан Пијеску, док су с друге стране основци најбројнији чланови, изјавила је директор Библиотеке Озренка Ђурић. "Библиотека располаже фондом од 28 515 књига. Посебно смо поносни на збирке, попут Завичајне збирке фотографија […]

петак, 29 априла, 2011 / 16:46

Интернет, брзе и кратке информације о обавезној литератури, те недовољна мотивисаност забрињавајуће су смањили број учлањених средњошколаца у Народну библиотеку "Бранко Чучак" на Хан Пијеску, док су с друге стране основци најбројнији чланови, изјавила је директор Библиотеке Озренка Ђурић.

"Библиотека располаже фондом од 28 515 књига. Посебно смо поносни на збирке, попут Завичајне збирке фотографија Хан Пијеска, Легат Бранка Чучка, дио библиотеке Рајка Кузмановића и Спомен-собу Карађорђевића", рекла је Ђурићева.

Према њеним ријечима, у овој години планирано је увођење посебних програмских облика као што су креативне радионице, као и константно праћење потреба и захтјева корисника да би био испоштован обавезан минимум чланства који подразумијева осам до 10 одсто становништва на општини коју покрива библиотека.

У прошлој години библиотека је имала 314 уписаних чланова или седам одсто становништва.

Она је најавила да ће у току ове године библиотека посебну пажњу посветити сарадњи са школама, па је у наредној школској години предвиђен колективни упис све предшколске дјеце и свих ученика првог разреда основне школе.

Ђурићева је истакла да ће креативне радионице омогућити свим узрастима да пронађу за себе занимљиве садржаје, јер је задатак ове културне установе популарисање књиге и развијање културе читања, а основни циљ привлачење што више читалаца, посебно средњошколаца.