Кнежево: Потписан уговор са ГАП-ом

Начелник општине Кнежево Чедо Вуковић потписао је данас је са представницима ГАП-а уговор о финансирању изградње и реконструкције путева у мјесним заједницама у овој општини, у вриједности од 188.000 КМ. "Пројекат управне одговорности (ГАП) осигурао је општини Кнежево финансијску подршку којом би до 1. јула 2012. године били асфалтирани путеви у мјесним заједницама Јаворани, дужине […]

четвртак, 1 септембра, 2011 / 21:11

Начелник општине Кнежево Чедо Вуковић потписао је данас је са представницима ГАП-а уговор о финансирању изградње и реконструкције путева у мјесним заједницама у овој општини, у вриједности од 188.000 КМ.

"Пројекат управне одговорности (ГАП) осигурао је општини Кнежево финансијску подршку којом би до 1. јула 2012. године били асфалтирани путеви у мјесним заједницама Јаворани, дужине 1.200 метара, Шолаји 650 метара и МЗ Имљани, дужине 600 метара", рекао је Вуковић.

Он је подсјетио да је у складу са споразумом између компаније Хемоникс и Шведске агенције за међународни развој и сарадњу, општини Кнежево додијељено укупно 90.000 КМ, намијењених подршци два пројекта под називима "Модернизација локалног пута Тубићи – Антешевићи – Сашићи" и "Побољшање саобраћајне инфраструктуре у руралним дијеловима општине Кнежево".

Општина Кнежево ће у изградњи наведених путева учествовати са 50 одсто средстава, односно 98.000 КМ.

Изградњом ових путева у најудаљенијим дијеловима мјесних заједница биће значајно олакшан живот грађана руралног дијела општине, а у складу је са Стратегијом развоја ове локалне заједнице за период од 2011. до 2016 године.

Вуковић је рекао да већ сутра почиње редовна процедура расписивања тендера за избор најповољнијег извођача радова, с обзиром да су средства намијењена овом пројекту оперативна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *