Кнежево нису само избори и прича о Бори Шкељићу!

Прошла година је била референдумска у Кнежеву. То знате. Знате да је иста таква била и година прије ње, и двије прије те. И да ће и ове године, као и сваки пут, избори бити занимљиви баш у Кнежеву.

петак, 22 јула, 2016 / 16:27

Прошла година је била референдумска у Кнежеву. То знате. Знате да је иста таква била и година прије ње, и двије прије те. И да ће и ове године, као и сваки пут, избори бити занимљиви баш у Кнежеву.

Пише: Мирјана Савељић

Ове године је опет и „Седмица“. Шеста по реду. Врхунска, забавна, спортска, умјетничка…

Исто у Кнежеву. Али то, сигурна сам, не знате. Јер то што у Кнежеву није скандалозно – мало кога у медијима занима. Ако гријешим и ако је неко за фантастичну кнежевску „Седмицу“ чуо, нека се јави, купићу му чоколаду, велику, с љешњацима!

Истина, „Седмице“ прошле године није било, због ко зна каквих све перипетија. Али је било годинама прије те. И опет, ове године.

Потпуно сам сигурна да све знате о политичким окршајима у Кнежеву. О начелницима, одборницима, скупштинским већинама, прелетачима и папцима. Тучама и пијанствима. Чули сте и о блокади рачуна, неусвајању буџета, неплаћању пореза и доприноса, неплаћеним ратама кредита. Али за „Седмицу“ нисте чули.

Нисте ни могли јер није сензација. Не буде током предивне „Седмице“ ни туче ни свађе, ни одборника ни начелника, ни окршаја, осим оних такмичарских и спортских.

Да вам кажем шта је „Седмица“. То је посљедња седмица јула, седмица дружења и такмичења, седмица пјесме и смијеха, седмица труда и жеље за останком. То је „Седмица спорта и културе“. Шеста у посљедњих седам година.

„Седмица“, нажалост, није сензација. А могла би и требала би да буде.

Зашто да Кнежево знате само по Бори и Чеди, кад су ту и Дадо, Миланко, Новица, Мрђен, Бранка, Анђела, Нина, Аца, Милана, Горан, Стеле и многи други Маковци, који итекако заслужују медијске наслове.

Знате ли да двадесет младих људи у тој једној „Седмици“ организују турнире у баскету, одбојци и фудбалу, уличну трку, игре без граница, концерте, журке, изложбе, пројекције филмова, едукативне радионице. Наравно да не знате, јер то није сензација. А требало би да буде.

Знате ли колико медијских наслова можете наћи о „Седмици“ у посљедњих седам година? Једва пет. А зашто? Зато што медијима „Седмица“ није сензација, а требало би да буде.

Није сензација кад током једне „Седмице“ имате више од стотину учесника спортских такмичења, или посјетилаца културних догађаја. Није сензација кад се током „Седмице“ не деси нити један инцидент, туча или било какав неред. Није сензација кад млади људи уложе сву своју снагу, љубав и добру вољу да Кнежево врате у живот бар седам дана.

Не љутимо се ми на медије, само нам је жао, јер би сензација, у баш таквом Кнежеву, стварно могла и требала да буде.

*Овогодишња „Седмица спорта и културе“ почиње 25. јула и и траје до 31. јула. Циљ седмице је развијање свијести о бављењу спортом као здравим начином живљења, развијање такмичарског духа код дјеце и младих и задовољавање социо-културолошких потреба код дјеце и младих. Како би што мање времена бесциљно проводили на улици, кафани или испред рачунара.

Отварамо је уличном трком, а у наредним данама, уз прегршт добре музике, организујемо турнире у одбојци, кошарци, едукативне радионице, позоришне представе, игре без граница…

Нимало кнежевски, зар не? Бар не онако како сте навикли.