Кнежево домаћин сајма меда

У Кнежеву је одржан Четврти сајам меда и пчеларства "Кнежево 2011", чији је циљ развој и унапређење пчеларства. Предсједник Удружења пчелара "Кнежево", које је и организатор манифестације, Маринко Ћелић рекао је да сајам треба да пробуди интересовање грађана који ће одлучити да почну бавити овом перспективном и профитабилном граном пољопривреде. "Чланови овог удружења су примјер […]

субота, 20 августа, 2011 / 17:48

У Кнежеву је одржан Четврти сајам меда и пчеларства "Кнежево 2011", чији је циљ развој и унапређење пчеларства.

Предсједник Удружења пчелара "Кнежево", које је и организатор манифестације, Маринко Ћелић рекао је да сајам треба да пробуди интересовање грађана који ће одлучити да почну бавити овом перспективном и профитабилном граном пољопривреде.

"Чланови овог удружења су примјер како се може обезбиједити додатни приход за живот у планинским, неразвијеним крајевима као што је Кнежево", истакао је начелник општине Чедо Вуковић, који је званично отворио сајам.

Он је нагласио да ће општина Кнежево и даље подржавати овакве и сличне манифестације, које доприносе развоју привреде и употпуњују туристичку понуду ове општине.

Производе од меда на Четвртом сајму меда и пчеларства у Кнежеву, који је одржан јуче, поред локалних пчелара предстваили су и пчелари из других општина. У знак подршке овој манифестацији и са жељом да се обогати и употпуни сајамски садржај, на изложбеном штанду представило се и СПКД "Просвјета" из ове општине.

У оквиру сајамског програма, одржан је и округли сто о теми "Перспектива и могућност исплативог пчеларства на нашем попдручју".

Генерални покровитељ манифестације је општина Кнежево, а велики број приватних предузећа и појединаца, подржао је одржавање сајма.