Кнежевић: Свједочићу, џаба ме страшите

ПОДГОРИЦА – Црногорска полиција контактирала је бившег шефа Трговинске мисије Црне Горе у Вашингтону Ратка Кнежевића, који је у серији интервјуа оптужио свог кума, премијера Црне Горе Мила Ђукановића и Станка Суботића Цанета за низ криминалних активности. Кнежевића је полиција контактирала преко брата његове супруге, кога је полиција привела како би тражила Кнежевићев број. Након […]

недеља, август 30, 2009 / 11:14

ПОДГОРИЦА – Црногорска полиција контактирала је бившег шефа Трговинске мисије Црне Горе у Вашингтону Ратка Кнежевића, који је у серији интервјуа оптужио свог кума, премијера Црне Горе Мила Ђукановића и Станка Суботића Цанета за низ криминалних активности.

Кнежевића је полиција контактирала преко брата његове супруге, кога је полиција привела како би тражила Кнежевићев број.

Након поруке да га полиција тражи, Кнежевић је, како је рекао, сам контактирао начелника за организовани криминал Рајка Маловића и предочио му да праве грешку и да то није начин да се са њим разговара.

"Знам да службе имају све моје контакте и да прислушкују све моје разговоре са породицом у Црној Гори", рекао је Кнежевић.

Некадашњи пријатељ Мила Ђукановића, прије неколико дана је изјавио да ће материјалне доказе које посједује о тврдњама које је износио у медијима, а у којима Станка Суботића, Мила Ђукановића и Јовицу Станишића оптужује за низ криминалних активности, уручити црногорској полицији, ако то затражи од њега.

Кнежевић је тада још једном поручио Веселину Вељовићу, директору Управе полиције Црне Горе, да једва чека његов позив.

"Материјални докази које посједујем биће им уручени. Такође, моје тврдње, саопштене у медијима, биће још једном званично потврђене, овог пута и пред свједоцима", рекао је Кнежевић.

Наиме, Кнежевић је раније оптужио Суботића, црногорског премијера Ђукановића и бившег шефа Државне Безбедности Србије Јовицу Станишића, да су предводили криминалну организацију која се бавила шверцом дувана и организовала убиства.

Изнио је конкретне оптужбе за поједина убиства, износећи и имена непосредних убица. Кнежевић је саопштио ко је и због чега ликвидирао Благоту Секулића, Вању Бокана, Дарка Распоповића и Горана Жугића, као и Радована Стојичића Баџу, Јусуфа Булића, Иву Пуканића и Душка Јовановића.

Директор црногорске полиције Веселин Вељовић изјавио је листу "Дан", одговарајући на тврдње Кнежевића, да ће имати прилику да полицијским службеницима врло брзо каже све што зна. Подсјетио је да је и досадашње ћутање Кнежевића и прикривање кривичног дјела, такође, кривично дјело за које се утврђује одговорност.

Кнежевић је, међутим, навео да се није препознао у тврдњи директора полиције Веселина Вељовића.

"Што се тиче прикривања кривичног дјела које Вељовић инсинуира, по том основу, као и по основу злоупотребе службеног положаја, прије мене ће одговарати управо он и његове колеге и претходници у Тужилаштву и полицији који врло добро знају, и то већ годинама, да су ствари које говорим филигрански прецизне, јасне и тачне. Нека, на примјер, прочитају извјештај Парламентарне комисије Црне Горе о афери "Национал" из 2001. године", истакао је Кнежевић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *