Клокићеви не одустају у латиничењу: фДИ Интелиџенс

У саопштењу пише да је Министар Клокић уручио градоначелнику Зворника награду магазина Фајненшл Тајмс за трошковну ефикасност, али фДИ Интелиџенс и даље остаје ријеч коју је светогрдно написати српским језиком и писмом. Тајмс, некако, може…

понедељак, 30 априла, 2018 / 15:22

Ово није први пут да примјећујемо културни полтронизам и крајње незнање наших државних службеника, који примају високе накнаде из пореза убраног од свих грађана Српске, постављени од стране партија које све редом заговарају велики "патриотизам", "одбрану Српске", те "националног и културног идентитета српског народа"…

Након нашег првог текста, у другом смо регистровали напредак свега у томе да се бар Фајненшл Тајмс може написати српским писмом, али као и у свакој пачијој школи ту се и остало у луксузним канцеларијама Владе Српске. Појава латиничења је редовна у културно несамопоузданим и још и више културно полтроничним срединама, као што је наша. Слиједи интегрално саопштење.

Микроград и макронеписменост

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, уручио је данас, градоначелнику Зворника, Зорану Стевановићу, награду реномираног магазина Фајненшл Тајмс за трошковну ефикасност.

Уручена награда је изузетно значајна за цијелу Републику Српску с обзиром да се ради о свјетски познатом часопису Фајненшл Тајмс, који је специјализован за директна страна улагања и чија признања говоре и о стварном напретку, али и представљају одличну промоцију.

Према рангирању fDI Intelligence (Financial Times), Република Српска је изабрана као једна од 10 малих регија будућности за 2018/2019. годину, за стратегију страних улагања, а у категорији европских микро градова награду је добио Зворник за трошковну ефикасност.

Министар Клокић је изјавио да ће ова награда значајно утицати на промоцију Зворника и Републике Српске као атрактивне дестинације за привлачење страних инвеститора.

Ресорни министар је додао да му је изузетно драго што су напори Министарства и Владе Републике Српске препознати на глобалном нивоу. Сматрамо да је добијање ове награде, прије свега резултат активности и програма које проводимо у овој области, а који су у складу са најновијим међународним трендовима.3 КОМЕНТАРА

 1. Čitav region je karikatura, prvo je guverner Hrvatske proglašen u nekim ekonomskim novinama za najboljeg guvernera Evrope. Hrvatska je u kurcu od dugova.
  Zatim je ona kokoška radikalka u istim ili sličnim plaćenim oglasima mnogo hvaljena a dinar najjasnija valuta svijeta proglašen za najbolji ispred forinta.
  I na kraju Gladnog prepoznali na globalnom planu. Možda mu komšija piše za te novine, nešto kao kada je Đoković prepoznao Škrbića pa ga pozdravio sa komšija.
  Koliko je Gladni odnio iz Zvornika sam Bog zna i ovi što su mu prodali pohvalu.
  Ili da idemo niže,u Brčkom je jedno javno preduzeće kupilo certifikata kao da je NASA i da novi direktor nije kleknuo i poljubio skute Miletu zbog dugova Brčko bi puklo k’o zvečka.
  Kod nas ovi papiri iz engleske služe kao tapete da pokriju vlagu i rupe na zidovima.
  Da nisam sam pročitao ovo o čemu sam pisao pozvao bi Vaskovića da se ubije jer piše laži o Gladnom i pljački vijeka koja se upravo dešava.

 2. Клокић је прототип министра у покушају. Потпуно неспособна и некомпетнтна личност за функцију коју обавља. Класичан примјер СНСД апараџика. Када је прошле године, дошао код нас у Лакташе да би разговарао са нама из реалног сектора, поставио сам му три потпуно једноставна питања и на ни једно није знао да бекне, што је изазвало отворен подсмјех већине. Једном ријечју, труба.

Оставите одговор