Клинтонова: Желимо боље односе са народом Сјеверне Кореје

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је да САД желе боље односе са народом Сјеверне Кореје, након смрти лидера те земље Ким Џонг Ила, позвавши на мирну и стабилну транзицију у Пјонгјангу. Она је, након сусрета са јапанским шефом дипломатије Коићиром Гембом, рекла да се САД и Јапан залажу за мирну и стабилну транзицију у […]

уторак, децембар 20, 2011 / 08:05

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је да САД желе боље односе са народом Сјеверне Кореје, након смрти лидера те земље Ким Џонг Ила, позвавши на мирну и стабилну транзицију у Пјонгјангу.

Она је, након сусрета са јапанским шефом дипломатије Коићиром Гембом, рекла да се САД и Јапан залажу за мирну и стабилну транзицију у Сјеверној Кореји, која би обезбиједила мир и стабилност у том региону.

Клинтонова је истакла жељу за побољшањем односа са народом Сјеверне Кореје, изразивши забринутост за стање у коме се он сада налази.

Америчка државна секретарка је казала да је Вашингтон у блиском контакту са јужнокорејским властима, као и са Кином и Русијом, које су такође укључене у разговоре о денуклеаризацији Сјеверне Кореје који су сада стопирани.

Сјевернокорејски лидер преминуо у суботу, саопштиле су власти у Пјонгјангу, и то је изазвало забринутост у региону, као и међу свјетским лидерима, у вези са даљом судбином Сјеверне Кореје и њених нуклеарних капацитета. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *