Клинтонова упоредила Трампа са „злим диктатором” Милошевићем

Некадашња америчка државна секретарка и неуспјешна кандидаткиња Демократске партије за предсједницу САД Хилари Клинтон упоредила је шефа Бијеле куће Доналда Трампа са Слободаном Милошевићем, за којег је рекла да је био човјек који је подстицао етничко чишћење током рата у БиХ. Она је у обраћању публици на њујоршком „BookExpo 2017”, одржаном протекле недеље, изјавила је […]

субота, јун 3, 2017 / 23:51

Некадашња америчка државна секретарка и неуспјешна кандидаткиња Демократске партије за предсједницу САД Хилари Клинтон упоредила је шефа Бијеле куће Доналда Трампа са Слободаном Милошевићем, за којег је рекла да је био човјек који је подстицао етничко чишћење током рата у БиХ.

Она је у обраћању публици на њујоршком „BookExpo 2017”, одржаном протекле недеље, изјавила је да Трамп има ту црту да „запали сусједа против сусједа”, баш као што је то по њеном мишљењу радио Слободан Милошевић, за којег је рекла да је био „зли диктатор”, преноси Н1.

Клинтонова је додала да Трамп жели да види тај пламен мржње, баш као што се видјело код бројних масакара у свијету, споменувши и масакр у Руанди, гдје је убијено више од 800.000 људи.

Супруга некадашњег америчког предсједника Била Клинтона је казала и да је Трампова администрација „абнормална”, као и да је са правом забринута за будућност Америке, јер његова администрације може да нанесе „трајна оштећења америчким институцијама”.

Она је, између осталог, напала и Трампове присталице називајући их људима који стално „подстичу неко негодовање”.

Н1 наводи да је након тешког пораза на предсједничким изборима Клинтонова прилично гласно говорила о шоку због пораза. Наводи се да се на се на скупу у Њујорку она обраћала дијелу публике гдје су више од двије трећине биле управо њене присталице.

Бивша државна секретарка САД је рекла да је дјеловање попут Трамповог веома опасно.

„Да, видели смо то у Босни, и у Руанди, али и у другим земљама. Углавном, то су земље гдје политички лидери дјелују само због личног интереса, личне политичке идеологије, похлепе…”, рекла је она.

У обраћању је поменула и Русе који су оптуживани да су хаковали електронску пошту Демократске партије и додала да јој је то било болније од свих увреда које је добила од Трампа.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *