Клинички центар: 125 остаје без посла, 75 добија уговор на одређено

Руководство Клиничког центра продужиће уговор о запослењу на одређено вријеме за 75 радника којима тај уговор истиче. Иако је било најављено да ће око 200 радника којима истекне уговор о запослењу на одређено вријеме добити отказ,75 радника наставиће да ради у највећој здравственој установи РС. Таква одлука је саопштена након данашњег састанка предсједника Гранског синдиката […]

четвртак, 16 маја, 2013 / 13:03

Руководство Клиничког центра продужиће уговор о запослењу на одређено вријеме за 75 радника којима тај уговор истиче.

Иако је било најављено да ће око 200 радника којима истекне уговор о запослењу на одређено вријеме добити отказ,75 радника наставиће да ради у највећој здравственој установи РС.

Таква одлука је саопштена након данашњег састанка предсједника Гранског синдиката здравства и социјалне заштите РС,Миленка Гранулића и директора Клиничког центра Бањалука,Душка Рачића.

Управа Клиничког центра тврди да је то први талас уговора о раду на одређено вријеме који истичу. За сада није позната судбина радника којима ће у наредном периоду истећи уговори о запошљавању на одређено вријеме.О њиховом даљем ангажману,како ствари стоје,тек ће се одлучивати.