Кличковић и Прва СДС: Кад је буџет био у гепеку – било је пара за све

Прва СДС, још једна нова странка настала од групе дисидената СДС-а незадовољних потезима руководства своје некадашње матичне странке, представила је данас програмске циљеве, а увјерени су да наредне године улазе у власт у РС и БиХ.

петак, 18 августа, 2017 / 12:45

Тврде да су из СДС-а склоњени људи који су је стварали, њени "зидари", због чега они сада излазе на политичку сцену тражећи да активно учествују у власти на нивоу РС и БиХ, да ојачају РС, али уз поруке да желе добре односе са друга два конститутивна народа у БиХ, "другим ентитетом" али и јаке везе са Србијом.

"У СДС-у су нам затворили врата уз поруку да знају како се води странка и побјеђује на изборима. Слика је јасна, изгубили су изборе у три наврата за редом, имају све мање гласова и све мање чланства", поручили су из Прве СДС.

Иако Прву СДС оснива значајан број пензионисаних политичара који су активни били током ратних година, у више наврата су поручили да је један од њихових приоритетних циљева рјешавање проблема омладине и што више младих људи у политици.

Гојко Кличковић један од оснивача СДС, а који је у два мандата био предсједник Владе РС, а остао је упамћен и по причи да је возао буџет РС у гепеку свог џипа, изразио је увјерење да ће ова странка доћи на власт и поручио да ће тада бити болних резова, али да ће их правити тамо гдје има новца, а не међу онима који немају. Истакао је и како има новца, 400 до 500 милиона КМ, за рјешавање питања омладине, али да је "прерано сада откривати изворе тог новца".

По завршетку конференције за медије Кличковић је новинарима добацио да је "тада док је буџет возао у гепеку", било новца за свакога.

"Често нас питају са киме ћете. Ми нећемо ићи никоме, а ко хоће, нека нама дође. Ми ћемо бити странка центра. Неко каже ви сте Додикови, неко Вукотини, али нисмо ничији. Да можемо са Додиком, већ бисмо ишли, а да можемо са Вукотом, не бисмо одлазили. Сигурно ћемо бити странка на власти и на нивоу РС и БиХ послије избора 2018. године", казао је Кличковић.

Он је рекао да је у српском корпусу данас највећи проблем нејединство и антагонизми између власти у Сарајеву и у РС.

"Ми форсирамо обнову јединства. То се не може обновити без цркве али и народа. Такође, не будемо ли стварали амбијент да држава БиХ функционише, нема од нас ништа", рекао је Кличковић.

(Мондо.ба)