Кличкови: Уједињено братство боксерских титула

Украјински боксер Владимир Кличко је ноћас постао свјетски шампион у тешкој категорији у јединственој верзији ВБО/ВБА/ИБФ. Кличко је у Хамбургу, Њемачка, побиједио Британца Дејвида Хеја на поене, једногласном одлуком тројице судија (117-109, 118-108, 116-110). Кличко (35) је до побједе дошао у 12 рунди, после борбе са храбрим ривалом. Хеј није могао да изненади Украјинца који […]

недеља, 3 јула, 2011 / 12:10

Украјински боксер Владимир Кличко је ноћас постао свјетски шампион у тешкој категорији у јединственој верзији ВБО/ВБА/ИБФ.

Кличко је у Хамбургу, Њемачка, побиједио Британца Дејвида Хеја на поене, једногласном одлуком тројице судија (117-109, 118-108, 116-110).

Кличко (35) је до побједе дошао у 12 рунди, после борбе са храбрим ривалом. Хеј није могао да изненади Украјинца који је постигао 56. побједу, вјероватно најтежу у каријери.

Тридесетпетогодишњи Кличко је доминирао, а 14 килограма лакши Хеј практично ниједног тренутка није прихватио отворену борбу. Избјегао је нокаут, једном се нашао у нокдауну, али није био ни близу подвига који је упорно најављивао пре меча.Дејвид Хеј пријетио је браћи Кличко више од двије године. Носио је мајицу са сликом себе самог, како држи откинуте главе Украјинаца.

"Волио бих да сам га нокаутирао, јер сам и даље љут због начина на који се понашао пре борбе", изјавио је Кличко.

"Критиковао је моје претходне противнике што нису нападали, а није ми пружио никакав изазов у рингу. Плашио се борбе, био је опрезан, стално је ескивирао. Неколико пута ме је и погодио, али ми није наудио", изјавио је Кличко.

"Брат и ја смо овим испунили сан". Све титуле у супертешкој категорији сада су у власништву породице Кличко, јер је старији брат Виталиј првак у верзији WБЦ.

Хеј, који је прије меча најавио повлачење из бокса, мада има само 30 година, потражио је оправдање у повреди палца на десној нози а ипак је на крају похвалио побједника.
"Честитам Кличку. Велики је и јак, сјајно користи своје предности у рингу".

Меч је одржан пред око 45.000 гледалаца на стадиону Хамбурга, по хладном и кишовитом времену.