Кличко поново одбранио титулу

Украјински боксер Владимир Кличко одбранио је титулу свјетског шампиона у тешкој категорији, пошто је у Берну нокаутирао Американца Тонија Томпсона. Млађи од браће Кличко је против Томпсона одбранио титуле у категоријама ВБА, ИБФ, ВБО и ИБО, и уједно дошао до 58. побједе у каријери на 61. мечу. Украјинцу је то била друга побједа над Томпсоном […]

недеља, 8 јула, 2012 / 12:04

Украјински боксер Владимир Кличко одбранио је титулу свјетског шампиона у тешкој категорији, пошто је у Берну нокаутирао Американца Тонија Томпсона.

Млађи од браће Кличко је против Томпсона одбранио титуле у категоријама ВБА, ИБФ, ВБО и ИБО, и уједно дошао до 58. побједе у каријери на 61. мечу.

Украјинцу је то била друга побједа над Томпсоном у каријери, а до нокаута је дошло у шестој рунди. Американац је успио да припријети Кличку на самом почетку меча, али је већ од друге рунде свјетски шампион кренуо са озбиљнијим серијама удараца, а у петој је Томпсон завршио на поду.

Ипак, успио је да устане, да би само неколико тренутака касније поново пао, али није успео да се врати у меч, па је титула заслужено остала у рукама украјинског боксера. Томпсону је то био трећи пораз у 36 мечева у каријери.